Attentie drukke tweelingouders: dit gerecht is in 20 minuten klaar!
Stephanie is moeder van Zoï en Fé. Ze kookt graag lekkere, voedzame en snelle maaltijden. Haar derde gerecht voor TwinZine is er eentje dat in 20 minuten op jouw tafel staat.
Extra snel klaar is dit recept! En nee, ik ben geen masterchef maar wel een drukke tweelingmoeder. 😉 En jullie vinden het vast ook fijn als het eten snel op tafel staat, vandaar dat ik mijn lekkere preisaus-schotel met kaaskoekjes met jullie deel. Je kunt dit recept goed variëren met andere ingrediënten. De keuze is reuze!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
– 2x preistronken (groene bladen erafhalen)
– 1x rode ui
– 1x witte ui
– 2 eetlepels crème fraîche
– volkoren spaghetti (ik maak altijd teveel, maar ongeveer 170 gram)
– 90 gr. geraspte kaas naar keuze
– peper
– basilicum (gedroogd)
– en eventueel chilipoeder
Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 160 graden en bedek een bakplaat met bakpapier
– Verdeel kleine hoopjes kaas over de plaat
– Breng een pan met water aan de kook voor de spaghetti
– Snijd intussen de prei in de lengte door en snipper grof en/of fijn (wat je wil) – Doe het in een vergiet en spoel het goed af met koud water
– Snipper de uien
– Leg de bakplaat in de oven. Ongeveer 10 min, maar houd dit wel in de gaten; de kaaskoekjes mogen niet aanbranden
– Zet een wokpan op het fornuis met olie en doe de prei en uien erin
– Doe de spaghetti in het water en kook volgens de aanwijzing op het pak
– Check af en toe hoe de koekjes eruitzien. Als ze pruttelen, wacht dan even tot het niet meer pruttelt en zet de oven uit
– Intussen kun je de twee eetlepels crème fraîche door de preimix doen en met een soeplepel haal je twee lepels kookvocht bij de spaghetti vandaan. Die doe je bij de preimix. Goed roeren en kruiden naar believen erbij doen (eventueel zout, doe ik zelf niet)
– Giet de spaghetti af en schep op. Verdeel de saus erover
– De kaaskoekjes kun je kruimelen over de saus en aan je twin geven om te smikkelen
De kaaskoekjes vallen hier erg goed in de smaak hier zoals jullie kunnen zien op de foto! Ook de preischotel smaakt onze dames van bijna 11 maanden. Licht gepureerd zelfs met een beeeetje chili!
Variatietip: doe er eens groene asperges bij met zalm.. of alleen zalm of kabeljauw.. of een gekookt eitje erover verdelen.. een beetje kip smaakt ook erbij.
Voor nu smakelijk eten! Als je vaker tips of maaltijdideeën wil, kun je me volgen op Instagram. Check Twinwin_mom! #goodfoodforthetwins
Lees ook: Inspiratie: snelle stamppot van tweelingmoeder Stephanie
Foto’s: Stephanie