Een snel recept waar je tweeling van smult (en anders jij wel ;-))
Stephanie is moeder van Zoï en Fé en kookt graag lekkere, voedzame en snelle maaltijden. Ze deelt een recept voor een gerecht met een niet heel popi groente. Klaar in 35 min!
Graag wil ik mij even voorstellen: ik ben Stephanie Coort, trotse mama van onze eeneiige tweeling Zoï en Fé (7 maanden). Mijn man en ik vormen het perfecte duo: hij eet graag en ik kook graag! Maar hoe graag ik ook uren in de keuken sta, als werkende mama is het echt niet haalbaar om altijd de chef-kok uit te kunnen hangen.
Ik denk dat veel tweelingouders tegen het probleem aanlopen wat ze moeten koken voor hun kroost… Iets wat lekker en toch voedzaam is. En het mag niet teveel tijd kosten. Daarom speciaal voor jullie een recept wat niet meer dan 35 minuten van je kostbare tijd vergt!
Een maaltijd met de – helaas – niet zo populaire spruit. Ik houd van spruiten, mijn man niet, maar dat weet ik altijd wel goed op te lossen. Bovendien houd ik ervan om vreemde variaties uit te proberen. Deze variatie is een echte hit bij ons thuis.
Het recept is gebaseerd op 2 porties. Ik noem het: ‘Het spruitje in een lekker jasje met zoete aardappelfrietjes’
Wat heb je nodig?
200 gr spruiten (100 gr p.p.)
2 kipfilets (1 pp)
2 zoete aardappels (1 p.p.)
1 ui
1 Boursin Cuisine
Ketjap
Paprikapoeder
Gemalen komijnzaad
Zwarte peper
Zout
Olie
Wat moet je doen?
- Warm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht of airfryer)
- Snijd de kipfilet in reepjes/blokjes. Gooi ze in een ziplockbag met een eetlepel olie en 2 eetlepels ketjap. Sluit ziplockbag en even goed schudden. Laat vervolgens even staan.
- Was de zoete aardappels en snijd ze in repen (kost soms wat moeite). Doe deze ook in een ziplockbag met 1 eetlepel olie, paprikapoeder, gemalen komijnzaad en de zwarte peper (naar eigen inzicht). Sluit en shake the bag! Na goed schudden uit het zakje halen en 30 minuten in de oven (op bakplaat met bakpapier) of airfryer. Tijd zat om de rest klaar te maken. Niet vergeten af en toe te husselen!!
- Schil en snijd de ui in halve ringen/blokjes. Zet deze even apart.
- Snijd de uiteindes van de spruitjes en halveer ze. Spoel de spruitjes af met koud water. Doe kokend water in een pan. Laat opnieuw koken en gooi de spruitjes er dan bij met een halve theelepel zout.
- Terwijl de spruitjes koken (max 8 minuten) kun je een hapjespan of wok op een middelhoog vuur opwarmen met wat olie. Fruit de uisnippers in de pan. Als de uisnippers in de pan glazig zijn, bak je de kip mee. De spruiten zullen intussen klaar zijn en kunnen de pan in. Als de kip klaar is, voeg je de Boursin Cuisine toe (zoveel als je zelf wilt! Voor 2 personen minstens een half bakje, maar ik pak altijd een heel bakje. Gewoon omdat het kan ;-)).
- Intussen zullen de frietjes klaar zijn. Tijd om te eten!
* variatietip: i.p.v. zoete aardappelfrietjes kun je kiezen voor (volkoren) pasta.
** ik gebruik amper tot geen zout in mijn maaltijden. De meeste ingrediënten bevatten al genoeg zout van zichzelf. Het is een kwestie van smaak of je dit wel of niet wilt toevoegen!
Voor nu smakelijk eten! Als je vaker tips of maaltijdideeën wil, kun je me volgen op Instagram.
Check Twinwin_mom! #goodfoodforthetwins
Foto’s: Stephanie