Tweelingmama succesrecept: cheesecake brownie met frambozen
Zin in iets heel lekkers? Check dan even dit recept van tweelingmoeder Debbie! Ze bakt graag brownies in de variant frambozen en cheesecake en die zijn favoriet bij haar gezin.
Debbie, moeder van zoon Roël (7) en Aliza en Yael (10 maanden), is één van de winnaressen van het kookboek De wereld van de Happy Pear, waarvan TwinZine onlangs een paar exemplaren mocht weggeven. Onze culinaire tweelingmama Stephanie, die regelmatig haar recepten deelt met de TwinZine-lezers, werd alvast heel enthousiast van het recept voor deze brownies!
Debbie: ,,De meisjes hier zijn nog niet hele goede eters (helaas), maar het favoriete recept van man en zoon is toch zeker mijn eigen brownie en de variant met frambozen en cheesecake!” Hieronder het recept!
Ingrediënten
200 gram pure chocolade
200 gram boter op kamertemperatuur
400 gram suiker
5 eieren
110 gram bloem, gezeefd
400 gram roomkaas
1 tl vanille-aroma
120 gram frambozen (vers of diepvries, indien het laatste dan eerst laten ontdooien)
Bakblik voor brownies
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet het bakblik in of doe er bakpapier in.
Verwarm de chocolade au bain-marie en zet dit apart.
Klop de boter met 250 gram van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg één voor één drie eieren toe.
Roer de chocolade erdoor en spatel rustig de bloem erdoorheen. Schep 3/4e van dit mengsel in het bakblik.
Klop in een andere kom de roomkaas met de resterende suiker, eieren en vanille-aroma glad en giet het over het chocoladebeslag in het bakblik.
Breng schepjes van het chocoladebeslag aan op het roomkaas mengsel en maak met een vork streepjes.
Druk de frambozen erin en zet in de oven voor 40-45 minuten.
Goed af laten koelen en dan…. smullen maar!
Foto’s: Debbie