Home Nieuws Broer en zus ontdekken dat ze een tweeling zijn

Broer en zus ontdekken dat ze een tweeling zijn

broer en zus tweeling

Sarah en Will waren tot voor kort een ‘gewone’ broer en zus, maar toen vertelden hun ouders over hun bijzondere geschiedenis: de twee zijn op dezelfde dag verwekt!

Een tweeling, vinden de broer en zus zelf. Wat de vraag oproept: wanneer ben je nou een tweeling? Als je op elkaar lijkt, samen in de buik hebt gezeten of rond dezelfde tijd bent verwekt?

Niet tegelijk in de buik

De Australische Sarah en haar twee jaar oudere broer Will zaten in elk geval niet tegelijk in de buik van hun moeder. Ze zijn wel allebei het resultaat van dezelfde ivf-behandeling, schrijft Timesnownews.com. Een van de embryo’s was Will. Het volgende embryo (Sarah) verdween voor twee jaar in de vriezer, maar werd toen ook teruggeplaatst in de baarmoeder van de moeder van Will en Sarah.

Sarah (nu 18) deelde haar verhaal onlangs op TikTok en bereikte hier miljoenen kijkers mee. ,,Mijn ouders kregen kinderen via ivf-behandelingen. De sterkste embryo’s werden gebruikt. De eerste was mijn broer, ik was de tweede.”

In de war

Volgens Sarah zijn ze dus een twee-eiige tweeling die niet tegelijkertijd in de buik van de moeder heeft gezeten. ,,Ik was er best even van in de war dat we een tweeling zijn. Ik kon het bijna niet geloven toen ik hoorde dat ik twee jaar in de vriezer heb gezeten.”

Wat vind jij? Zijn Sarah en Will een tweeling of moet je daarvoor toch samen in de baarmoeder hebben gezeten?

Lees ook: Geloof het of niet, dit is een echte tweeling!

Foto: Unsplash/Annie Spratt