Home Tips De beste bolderkar voor tweelingen

De beste bolderkar voor tweelingen

bolderkar tweeling

Annemarie zocht de perfecte bolderkar voor haar tweeling en vond ‘m. En omdat het zo’n goede tip is voor tweelingouders deelt ze ‘m hier.

Ik mis ‘m nog wel eens hoor, die duowagen. Want wat was het fijn wandelen met mijn meisjes. Lekker lange stukken. En dan al die ruimte voor boodschappen, heerlijk! Dat is allemaal voorbij sinds de kinderwagen weg is.

We hadden in de schuur nog een bolderkar staan om mijn tweelingdochters na hun vierde jaar nog eens in te zetten bij lange stukken lopen. Maar trek maar eens een tijdje twee niet zo piepkleine meisjes achter je aan. Echt relaxed vond ik het niet meer. Toch wilde ik buiten de bakfiets iets waarmee ik toch wat makkelijker op pad zou kunnen. Iets waarin ik ze, als ze allebei moe zijn, lekker kan laten rusten.

Eisenlijstje

Ik zocht maanden, geen grap. Je denkt natuurlijk: je kunt bij wijze van spreken op elke straathoek zo’n ding vinden, maar ik had eisen. Namelijk deze:

  • Genoeg plek voor twee kleuters
  • Draaggewicht van minstens 70 kilo (dat wegen ze niet hoor, maar ik wilde er wel even mee doen)
  • Makkelijk te besturen
  • Makkelijk opvouwbaar
  • Kofferbakproof
  • Goede kwaliteit
  • Betaalbaar

Ik kende intussen ongeveer alle merken. Alles onder de 100 euro viel al af, want zo eentje hadden we er al en ik kan je zeggen, dat reed niet fijn meer op een gegeven moment. Alles boven de 200 euro viel ook af, want ja, zo klein waren mijn kinderen al niet meer. Dus ik ging er ook geen jaaaaaaaaaren mee doen (dacht ik toen, maar ik heb ‘m nog).

Met duwstang!

Uiteindelijk spotte ik in Parijs een bolderkar met duwstang. Ik wist niet eens dat dat bestond! Ik stoof dus op de vrouw die net haar drie kleintjes erin zette af en vroeg haar waar ze dit geweldige ding vandaan had. Dat was dus ehhhh, Amerika. Helaas was dat merk niet leverbaar in Nederland (meteen gecheckt natuurlijk), maar niet lang daarna vond ik een soortgelijke bolderkar met duwstang! En hij voldeed ook nog eens aan al mijn eisen.

Dit is ‘m dus. Supermakkelijk in- en uit te vouwen, heel compact, brede wielen met kogellagers, een duw- én een trekstang, een zonnedak wat er eenvoudig op- en af te halen is, verschillende vakjes en zelfs een mandje. Vooral die duwstang is ideaal om af te wisselen met het trekken.

De kinderen vonden de bolderkar meteen helemaal geweldig, vooral ook vanwege het ‘dak’. Wel belangrijk om te weten: een bolderkar is in principe bedoeld om spullen in te vervoeren, geen mensen. Hoewel wij ouders de bolderkar daar natuurlijk vaak voor aanschaffen, is dat dus officieel niet de bedoeling van veel bolderkarren.

Niet gesponsord

Hoewel ik niet gesponsord of betaald werd om dit artikel te schrijven (nope, ook geen korting, helemaal zelf volle pond betaald ;-)), deel ik toch even waar ik ‘m vandaan heb. Want dit wil jij ook weten. Ik vond & kocht het model Active Outdoor bij Speelactief. De prijs op het moment van schrijven: 169 euro. Ik heb ‘m net, maar ik vind dat een nette prijs voor wat je krijgt.

Dit artikel is in maart 2023 nog even herzien en op dat moment was de bolderkar op de website uitverkocht. Wel vond ik via Bol.com nog andere versies, waaronder bijvoorbeeld deze kar met duwstang.

Nog steeds in gebruik

Overigens gebruiken wij de bolderkar anno 2023 nog steeds weleens. Laatst zaten de meiden er zelfs nog even samen in. Al moeten er dan intussen wel benen de lucht in of over de rand hangen. 😉

Gepubliceerd in juli 2019. Laatste bewerking in maart 2023.

Lees ook: In je eentje op stap met een peutertweeling? 8 tips!

Foto: TwinZine