Home Nieuws Fotoserie: ouders houden voor de eerste keer hun tweeling vast

Fotoserie: ouders houden voor de eerste keer hun tweeling vast

eerste keer tweeling vasthouden

De eerste keer je tweeling vasthouden, dat moment herinner jij je vast ook nog goed. Een fotograaf legde dat speciale moment voor twaalf tweelingouders in één ziekenhuis vast.

Twaalf premature tweelingen in één ziekenhuis, dat is heel bijzonder. In een Amerikaanse ziekenhuis vonden ze het zelf ook heel speciaal om zoveel meerlingen te hebben. Alle baby’s zijn met hun ouders op de foto gezet door een fotograaf die weet hoe het is om premature baby’s te hebben.

Stressvolle tijd

De Amerikaanse Helen Ransom noemt het een ‘stressvolle’ tijd als je baby’s op de NICU (Neonatale Intensive Care Unit) liggen. Zij kan het weten. De fotografe heeft een eeneiige drieling en haar zoons lagen ook een tijdje op de NICU. Ze weet daardoor ook hoe speciaal het moment is waarop je je baby’s, die door de extra zorg die ze nodig hebben vaak niet de hele tijd bij je zijn, kunt vasthouden.

Niemand zou dat moment moeten vergeten, vindt Ransom. Daarom legde ze van alle twaalf tweelingen in dat ene ziekenhuis het moment vast waarop ze voor de eerste keer in de armen van hun ouders lagen. Dat levert prachtige plaatjes op.
Met haar eigen drieling gaat het heel goed, vertelt Helen aan CBS. ,,Het is geweldig om ze te zien opgroeien en mee te maken hoe ze beste vrienden van elkaar zijn.”

Lief filmpje

Hieronder zie je een filmpje met alle foto’s die Helen heeft gemaakt in St. Luke’s Hospital in Kansas City:

Lees ook: De 10 mooiste momenten als tweelingmoeder

Origineel bericht verscheen in december 2019. Laatste bewerking in december 2021.

Beeld: YouTube/Faces You Love Photography