Home Nieuws Bijzondere tweeling: vrouw zwanger in twee baarmoeders

Bijzondere tweeling: vrouw zwanger in twee baarmoeders

zwanger twee baarmoeders

Het is al ontzettend zeldzaam als je als vrouw twee baarmoeders hebt. Maar als je dan ook nog eens in beide baarmoeders tegelijkertijd zwanger raakt, is dat wel heel speciaal. Het overkwam Jennifer.

Jennifer was al moeder van Millie (destijds 8) toen ze zwanger raakte van haar wel heel bijzondere tweeling. Ze had geen idee dat ze twee baarmoeders had. Pas bij de twintigwekenecho zagen artsen dat de baby’s van Jennifer allebei in een eigen baarmoeder in haar buik zaten, meldt Daily Mail.

1 op 50 miljoen

De kans dat een vrouw tegelijkertijd in twee baarmoeders een kind draagt, is 1 op de 50 miljoen. Er zijn wereldwijd minder dan honderd gevallen bekend. De kans op een miskraam of een vroeggeboorte is iets groter als een vrouw twee baarmoeders heeft.

De baby’s werden via een keizersnede geboren na een zwangerschap van 34 weken. Jennifer en haar man Andrew kregen een zoon, Piran, en nog een dochter, Poppy. De kinderen mochten na twee weken het ziekenhuis verlaten.

Heel, heel druk

,,Dat ik twee baarmoeders heb, is al zeldzaam”, aldus Jennifer tegen Daily Mail. ,,Maar dat ik ook nog eens twee eicellen had die tegelijkertijd zijn bevrucht en zich allebei in een baarmoeder hebben genesteld, is toch echt een wonder. Je denkt dat je je lichaam wel kent, maar blijkbaar toch niet zo goed.”

Het gaat goed met het gezin van vijf. ,,Het is heel, heel druk thuis. We slapen niet veel, maar ik denk dat dat ook zo was als we er maar eentje hadden gekregen. We krijgen wel twee keer zo veel knuffels en liefde.”

Lees ook: Bijzondere echofoto: eeneiige tweeling kust in baarmoeder

Origineel verscheen in augustus 2018. Laatste bewerking in februari 2023.

Foto: Facebook.com/Jennifer