Home Nieuws Bruidspaar krijgt tweeling cadeau van huwelijksgasten

Bruidspaar krijgt tweeling cadeau van huwelijksgasten

bruidspaar tweeling

Een origineel cadeau is het wel als je een tweeling cadeau krijgt op je bruiloft. Marc en Nikki waren er in elk geval gelukkig mee; het was de grote droom van het bruidspaar.

Zwanger worden op de natuurlijke manier lukte Marc en Nikki niet, schrijft de Britse editie van Metro. Toen ze dat ontdekten, kozen ze voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Die ivf-poging, die ze gratis mochten ondergaan vanuit de gezondheidszorg, mislukte. Het Britse paar wilde best voor een volgende ronde gaan, maar moest dat dan zelf betalen. En dus vroegen de twee om donaties tijdens hun bruiloft.

Brutaal

Het bruidspaar haalde bijna 7000 euro op.  ,,We hadden al een huis en inboedel, het enige wat nog miste was een kind”, aldus Nikki. Hun vrienden en familieleden gunden de kersverse echtgenoten een baby. Ze konden niet weten dat het cadeau zelfs dubbel zo mooi zou zijn.

Nikki en Marc vonden het wel lastig om te vragen om geld. ,,We wisten niet of mensen het brutaal zouden vinden”, zegt Nikki. ,,Maar uiteindelijk bleef iedereen maar vragen wat we wilden hebben en dat was toch echt maar één ding. We hebben er wel voor gezorgd dat niemand zich verplicht zou voelen om met geld aan te komen. Maar we hebben wel aangegeven dat ze, als ze niet wisten wat ze ons moesten geven, dit als het meest bijzondere cadeau konden zien.”

Laatste kans

Het bruidspaar besloot na de bruiloft, die in augustus 2013 plaatsvond, voor een tweede ivf-ronde te gaan. Helaas mislukte ook deze behandeling, omdat Nikki’s lijf niet goed reageerde op de medicatie. Dankzij de bruiloftsgasten konden ze het voor een derde keer proberen. Maar het stel wist ook: dit is de laatste kans. ,,We hadden geen geld meer over, dus we hoopten en bidden dat deze behandeling zou slagen”, aldus Nikki.

Gelukkig lukte het. Nikki raakte wonder boven wonder zwanger en niet van één baby, maar van twee! Hun zoons, Freddy en Olly, werden na een zwangerschap van 37 weken geboren in november 2014.

Extra bijzonder

Extra bijzonder aan dit verhaal: Marc heeft zelf een eeneiige tweelingbroer en Nikki een eeneiige tweelingzus. Freddy en Olly zijn echter een twee-eiige tweeling. ,,Zelf een tweeling mogen krijgen, voelt voor ons als een grote zegen.”

Foto’s van Nikki, Marc en hun tweeling vind je hier.

Lees ook: Hoe groot is jouw kans op een tweeling?

Origineel gepubliceerd in juni 2021. Laatste bewerking in juli 2023.

Foto: Pexels/Emma Bauso