Home Nieuws Deze tweelingen delen níet hun geboortejaar

Deze tweelingen delen níet hun geboortejaar

tweeling geboortejaar

Ze zaten maanden samen in de buik, maar delen niet hun geboortejaar. Hoe dat kan? De ene helft van deze tweelingen kwam op 31 december 2016 ter wereld en de andere helft op 1 januari 2017.

Sawyer Shay arriveerde op 31 december 2016 om 23.50 uur in de Amerikaanse plaats Glendale. Everett Shay kwam 11 minuten later op 1 januari 2017 om 0.01 uur.

,,Everett is het er misschien niet mee eens, maar het komt allemaal omdat hij zo eigenwijs is”, aldus trotse vader Brandon Shay. ,,Hij bleef gewoon zitten tot na middernacht. Dat is wel echt wat je noemt een gelukkig nieuwjaar!”

Meer tweelingen in het nieuws

Sawyer en Everett zijn niet de enige tweeling die niet hetzelfde geboortejaar heeft. Meer tweelingen vonden dit een geweldige kans om in het nieuws te komen. In de eveneens Amerikaanse plaats San Diego presteerden twee zusjes het om verschillende jaartallen op hun geboortecertificaten te krijgen. Het ene meisje kwam op 31 december 2016 om 23.56 uur ter wereld. Haar zusje op 1 januari 2017 precies om middernacht.

In Clearfield (wederom in de VS) zag via een keizersnede eerst James Criddle het levenslicht, op 31 december om 23.59 uur. Slechts twee minuten later volgde Matthew. Dus wel in het nieuwe jaar, want hij werd geboren op 1 januari 2017 om 0.01 uur. In Canton – jaja, ook in de VS – werd een meisje geboren om 23.20 uur, maar bleef haar tweelingbroertje nog precies een uur zitten.

Bijzondere jaarwisseling

Als je het zo leest, lijkt het of tweelingen aan de lopende band rond de jaarwisseling worden geboren. En dat het nog vrij gangbaar is dat een tweeling niet hetzelfde geboortejaar heeft. Geloof ons toch maar als we zeggen dat dit wel een heel bijzondere jaarwisseling is geweest.

Lees ook: Tweeling geboren in verschillende jaren: eentje in 2023 en eentje in 2024

Foto: Unsplash