Home Persoonlijk Een jonge tweeling: wat je nooit hoort (maar wel herkent)

Een jonge tweeling: wat je nooit hoort (maar wel herkent)

jonge tweeling

Hettie is moeder van een eeneiige meisjestweeling. Ze deelt een lijstje met dingen die je als ouder van een jonge tweeling vrijwel nooit hoort, maar waarschijnlijk meteen herkent.

Je kunt je nog zo goed inlezen, de ervaring is voor iedereen weer anders. Toch zijn er een heleboel dingen die vast iedere ouder van een jonge tweeling wel herkent. Hettie, moeder van een tweeling van 15 maanden, deelt er een aantal. Plus een filmpje van haar tweeling!

  • De restcontainer elke vier weken aan de weg zetten is een drama. Zo zwaar van alle propvolle luiers, ik krijg hem niet meer van zijn plek.
  • Je denkt dat de eerste vier maanden het drukst zijn. Dan moet je naast de flessen ineens ook maaltijden gaan geven en draait de hele dag om eten.
  • Leuke haarbandjes, elastiekjes of speldjes in het haar? Vergeet het maar, daarmee wordt haren trekken bij de ander nóg leuker.
  • Het speeltje dat de ander heeft is per definitie leuker.
  • Mensen (vooral oude vrouwen) kwijlen boven de wandelwagen: ‘Oh, is het een tweeling? Een jongen en een meisje zeker? Twee meisjes? Maar die heeft geen roze aan en die wel!’
  • Je telefoon staat vol met minimaal twintig filmpjes per dag. Want ‘oooh, kijk eens hoe lief ze op elkaar reageren’ > duwt ander om > huilen > nieuwe poging voor een leuk filmpje…

Zie ook: Deze filmpjes vol tweelingrivaliteit maken jouw dag

Gepubliceerd in december 2021. Laatste bewerking in april 2023.

Foto & video: Hettie