Home Nieuws Nienke Plas was zwanger van een tweeling

Nienke Plas was zwanger van een tweeling

Nienke Plas tweeling

Nienke Plas heeft net een tweede kindje gekregen. De grappenmaker hoorde na haar bevalling dat ze eigenlijk zwanger was van een tweeling, iets wat ze altijd al graag had gewild.

Nienke deelt het verhaal in haar vlog. Ze vertelt dat haar verloskundige na de bevalling de placenta zag en zei: ‘Oh, dit heb ik nog nooit gezien’. Nienke vervolgt: ,,Ze zei: ‘Kijk, dit is je placenta en aan de andere kant hangt nog een kwab. Heel erg in het beginstadium was het een tweeling’. En ik heb heel vaak gezegd: ik zou zo graag een tweeling hebben.”

‘Het was geweldig geweest’

Toch was de YouTuber op dat moment naar eigen zeggen niet verdrietig. ,,Je bent blij dat je baby huilt en dat het goed is gegaan.” Maar toen ze het verhaal onlangs aan iemand vertelde, vond ze het wel verdrietig. ,,De natuur heeft de stekker eruit getrokken, zo werkt het. Maar het was geweldig geweest als het een tweeling was.”

Ze denkt zelf dat het om een eeneiige tweeling ging. ,,Er zitten geen tweelingen bij mij in de familie, dus het zal een eeneiige zijn geweest.” Wij weten natuurlijk dat dat verhaal – over dat eeneiig geen erfelijke component heeft en twee-eiig wel – aan alle kanten rommelt: er zijn zat families met meerdere eeneiige tweelingen, dus dat kan geen toeval zijn. Maar dat terzijde.

Ineens vier kinderen

Nienke denkt wel anders over de toekomst nu. ,,Dit is wel een ding waar ik mee struggle: stel we gaan voor een derde, stel het is ons gegund en je krijg dan een tweeling? Dan heb je vier kinderen ineens!” Maar ze is net bevallen van haar tweede zoontje Novi-Jaxx, dus dat is van later zorg. Intussen is ze er ook oké mee. ,, Hoe ik me erover voel? Ik ben zen.”

Bekijk hieronder de vlog van Nienke. Aan het einde vertelt ze het verhaal over de tweeling.

Lees ook: Tweeling voor Enrique Iglesias en Anna Kournikova

Video: YouTube/Nienke Plas