Home Zwanger 9x wat je NIET zegt tegen een aanstaande tweelingmoeder

9x wat je NIET zegt tegen een aanstaande tweelingmoeder

aanstaande tweelingmoeder

Ken of ontmoet je iemand die zwanger is van een tweeling? Dan heb je vast allerlei vragen en opmerkingen. 9x wat je in elk geval NIET zegt tegen een aanstaande tweelingmoeder.

  1. ‘Oooooo, dan word je echt enorm!’ – Dat kan, maar dat hoeft natuurlijk niet. Niet nodig om de aanstaande moeder nu al op de kast te jagen.
  2. ‘Ivf?!’ – Dikke kans dat ze geen zin heeft om het bevruchtingsverhaal uit de doeken te doen, tenzij jullie besties zijn natuurlijk (maar dan weet je vast al hoe het zit).
  3. ‘Is het spontaan?’ – Dit is iets vriendelijker vragen of ze Moeder Natuur een handje heeft geholpen. Doe maar niet. Misschien wil de aanstaande tweelingmoeder dit helemaal niet met je delen.
  4. ‘Jij liever dan ik!’ – Zij liever dan jij ja! Twee baby’s in je buik is namelijk superspeciaal!
  5. ‘Had je er niet liever gewoon eentje gewild?’ – Misschien wel (in eerste instantie), maar niet echt slim om te zeggen als ze net een beetje gewend is aan het idee dat er twee komen.
  6. ‘Je ziet eruit alsof je elk moment kan bevallen.’ – Bij een tweelingzwangerschap loop je qua buik al snel voor op een eenlingzwangerschap, maar het is niet echt bemoedigend om je te focussen op die omvang.
  7. ‘Ik ken iemand die een tweeling kreeg en met haar lijf is het nooit meer goed gekomen.’ Of: ‘Ik ken iemand die ook een tweeling zou krijgen, maar toen ging er eentje dood.’ – Ofwel: een horrorverhaal ophangen. Doe. Maar. Niet!
  8. ‘Dan wordt het natuurlijk een keizersnede.’ – En sinds wanneer ben jij gynaecoloog?! Er zijn zat tweelingen die via de natuurlijke weg ter wereld komen.
  9. ‘Nu ben je zeker meteen klaar?!’ – Of misschien wil de aanstaande tweelingmoeder wel een groot gezin, of weet ze nog niet of ze hierna nog meer kinderen wil of kan het toevallig helemaal niet meer.

PS: Dat alle vragen/opmerkingen goedbedoeld zijn of gewoon voortkomen uit een grote nieuwsgierigheid snappen wij best hoor! Neemt niet weg dat het weleens jammer kan zijn om ze te horen, zeker als het niet bij 1x blijft. 😉

Lees ook: 9x wat je WEL zegt tegen een aanstaande tweelingouder

Origineel verscheen in juni 2016. Laatste bewerking in februari 2023.

Foto: Pexels/Helena Lopes