Home Zwanger 9x wat je WEL zegt tegen een aanstaande tweelingouder

9x wat je WEL zegt tegen een aanstaande tweelingouder

tweelingouder

Als aanstaande tweelingouder weet je natuurlijk precies wat je wilt horen. Voor het gemak hebben we een lijstje gemaakt met tips zodat jouw omgeving dat ook weet. Negen do’s!

  1. ‘Zwanger van een tweeling? Wat een FANTASTISCH nieuws!’ Punt. Echt, laat het hierbij. Ook al moet je er zelf niet aan denken.
  2. ‘Wauw, wat ben jij mooi zwanger’. Weer een punt, verder niets. Dus ook niet iets van ‘wat een kleine/grote buik voor iemand die een tweeling krijgt’. Het maakt de aanstaande tweelingouder alleen maar onzeker en dat is zo niet nodig.
  3. ‘Jaaaaa, dubbel zo veel kussen, knuffels en lachjes voor jou!’
  4. ‘Bij die en die is het uiteindelijk ook allemaal goed gegaan.’ Ofwel: blijf positief. Dat een tweelingzwangerschap extra zwaar en gecompliceerd kan zijn, weet je als aanstaande tweelingouder wel; dat hoeft niet extra te worden benadrukt. Liever heb je iemand naast je die de verhalen met een goede afloop met je deelt.
  5. ‘Hoe kan ik je als de tweeling er straks is het beste helpen?’ En dan ook doen als het zo ver is!
  6. ‘Als iemand een geweldige tweelingmoeder/vader is en dit aankan, ben jij het!’
  7. Laat maar lullen, die mensen die roepen dat het vast zwaar/druk/moeilijk is en al die ‘jij liever dan ik’-mensen.’ En dan weer punt 6 en/of 9. 
  8. ‘Negen maanden op, negen maanden af? Jij hebt natuurlijk recht op het dubbele nu je er twee krijgt!’
  9. ‘Het komt goed!’ En deze op repeat: in de zwangerschap, kraamtijd en als ze dreumes/peuter/kleuter zijn. Tegen die tijd geloof je er als tweelingouder zelf ook in. 

Lees ook:
7x zo help je een aanstaande tweelingmoeder echt
9x wat je niet zegt tegen een aanstaande tweelingmoeder

Origineel verscheen in mei 2017. Laatste bewerking in februari 2023.

Foto: Fotostudio Duo