Home Zwanger Vrouw bevalt staand in woonkamer van tweeling en alles staat op film

Vrouw bevalt staand in woonkamer van tweeling en alles staat op film

staand bevallen tweeling

Sarah heeft negen kinderen, waarvan er meerdere buiten zijn geboren. Van haar zevende en achtste, een tweeling, beviel ze staand in de woonkamer. De hele geboorte is gefilmd.

Misschien heb je Sarah weleens op internet voorbij zien komen, want ze heeft een eigen YouTube-kanaal. Ze kreeg al haar kinderen op de plek die zij wilde en dat was nooit in het ziekenhuis. Vier van de negen zijn buiten geboren.

Er is ook een bevallingsfilm van haar waarbij ze in de tuin staand van een van haar kinderen bevalt, in aanwezigheid van de andere kinderen. Voor veel mensen misschien niet de standaard setting voor een bevalling, maar voor Sarah heel gewoon. En vooral ook een bewuste keuze.

Ruim 40 weken

Thuisbevallingen zijn natuurlijk ook niet ongewoon als je van één kind bevalt, maar als het om een tweeling gaat, bevallen de meeste moeders in het ziekenhuis onder medische begeleiding. Maar Sarah, een Duitse die op dat moment in Frankrijk woont, heeft geen behoefte aan medische ondersteuning tijdens haar zwangerschappen. En dus ook niet bij haar tweelingzwangerschap.

Sarah is opgeleid tot arts, maar bewust thuisblijfmoeder. Ze droeg haar tweeling ruim 40 weken, zo geeft ze aan op haar YouTube-kanaal. En zoals we weten, is dat best bijzonder voor een tweelingzwangerschap. Vaak komen de baby’s eerder of worden ze uit voorzorg eerder gehaald.

Bevallingsbeelden online

De tweelingbevalling van Sarah kun je hieronder bekijken. Let op: de beelden zijn expliciet. Dan weet je dat vast en kun je zelf bepalen of je wilt kijken.

Meer vlogs over hoe haar leven eruitziet met haar grote gezin vind je op het YouTube-kanaal van Sarah. Ze deelt hier ook tips.

Origineel verscheen in februari 2020. Laatste bewerking in februari 2023.

Lees ook: Moeder compleet verrast door tweelingbevalling

Video: YouTube/Sarah Schmid