Home Lijstje Tweelingvaders hebben superkrachten en dit zijn ze!

Tweelingvaders hebben superkrachten en dit zijn ze!

tweelingvaders superkrachten

Jij weet het vast al, dat tweelingvaders over speciale gaven beschikken. Omdat je dat dagelijks meemaakt! Maar voor iedereen die hun superkrachten nog niet kent, hier een lijstje.

Tweelingpapa’s hebben superkrachten, omdat ze…

… twee maxi-cosi’s tegelijk dragen en er daarmee niet alleen extra stoer uitzien, maar ook nog hun ’twinceps’ trainen! (Dank Annelien! ;-))
… ook wanneer de kinderen groter zijn ze die twee nog schijnbaar moeiteloos tegelijk kunnen dragen. (En dan ook nog de voordeur open doen om een pakketje aan te nemen, hè Shari?!) 
… als geen ander kunnen multitasken.
… nog meer betrokken zijn bij de verzorging en opvoeding; jij hebt immers ook maar twee handen.
… net nog een beetje meer geduld hebben.
… met twee tegelijk buidelen, stoeien en op hem mogen springen. (Tenminste, op de papa van Marleens tweeling wel!) … twee kinderen tegelijk kunnen laten balanceren op hun voeten. (Oké, dit kan misschien alleen de man van Elviera, maar dat verdient dan ook wel een aparte vermelding.)
… eindeloos met twee baby’s zitten, liggen, staan of rondlopen en ze dan ook nog stil krijgen.
… ’s nachts samen met jou uit bed gaan omdat er twee baby’s zijn om te voeden, en knuffelen.
… perfect lijken te weten hoe je twee baby’s met krampjes tegelijkertijd kunt troosten.
… alle aandacht opeisen als ze thuiskomen nadat jij een hele dag alleen met de kinderen bent geweest. En jij het op dat moment even heerlijk vindt dat je tweeling alleen nog maar oog voor papa heeft.
… ook nog gewoon hun aandacht goed kunnen verdelen zonder iemand tekort te doen (en vaak zonder schuldgevoel, daar kunnen wij mama’s echt iets van leren).
… gewoon doorslapen als er twee kinderen tegelijk huilen. En jij dat behalve heel irritant ook een gave vindt die jij best eens zou willen hebben.
… mama kalmeren als zij even gek wordt van twee huilende baby’s (mits de papa’s wakker zijn natuurlijk ;-)).
… net als jij ook hebben gedacht ‘hoe ga ik dat fixen met twee kinderen?’, maar het – wederom net als jij – prima blijken te kunnen. Zelfs als ze het grotendeels alleen moeten doen, omdat jij moet herstellen. Of gewoon een keer een dagje, omdat jij dan even tijd voor jezelf hebt. Want dat gunnen ze je ook.
… samen met jou een team vormen en je dat meer dan ooit ervaart als je een tweeling hebt.

Er zijn vast nog honderd andere dingen te bedenken die de papa van jouw tweeling typeren als vader, maar dat is te veel voor dit lijstje. Vergeet in elk geval niet op Vaderdag even te zeggen tegen je partner waarom hij zo’n fantastische tweelingpapa is. Nu is het moment om zijn superkrachten te benoemen, hij zal het waarderen. ♡

Lees ook:
De tien beste tips van tweelingvaders
6x waarom tweelingvaders de beste vaders zijn

Origineel verschenen in juni 2020. Laatste bewerking in juni 2023.

Foto: TwinZine