Home Zwanger 7x zo help je een aanstaande tweelingmoeder écht

7x zo help je een aanstaande tweelingmoeder écht

aanstaande tweelingmoeder helpen

Zwanger van een tweeling? Stuur je omgeving dit lijstje toe, zodat iedereen jou als aanstaande tweelingmoeder in de komende periode op de best mogelijke manier kan bijstaan. 7 tips voor familie en vrienden!

  1. Vertel geen horrorverhalen. Moet je sowieso nooit doen bij een zwangere vrouw, maar al zeker niet bij een aanstaande tweelingmoeder. Met twee baby’s in je buik zijn de risico’s nog groter, maar dat hoort ze in het ziekenhuis ook wel.
  2. Organiseer je een babyshower? Zorg dat je goed weet wat voor spullen de aanstaande twinmom echt nodig heeft. Wellicht kunnen jullie daarin iets betekenen. En wacht niet te lang met het organiseren van het feestje. Tweelingen komen vaak te vroeg helaas.
  3. Mede door de risico’s en doordat de buik van een vrouw die zwanger is van een tweeling over het algemeen harder groeit, kan ze haar rust goed gebruiken. Dus als je iets met haar wil doen, is languit samen Netflixen op de bank of iets anders ontspannends doen een goed idee. De meeste tweelingmoeders redden de 9 maanden niet, dus voor je het weet kun je weer samen stappen. 😉
  4. Check of ze haar kinderen straks hetzelfde wil kleden, matchend of juist heeeeeeel anders. Dan weet je ook of je met twee dezelfde setjes kunt aankomen of juist liever niet.
  5. Neem geen genoegen met nee. Ze zegt misschien dat de aangeboden hulp niet nodig is, maar meent ze het of doet ze dat uit beleefdheid? Je moet zeker niets tegen haar wil doen, maar in sommige gevallen mag je best aandringen.
  6. Stop haar vriezer als de tweeling zich bijna aandient vol eten! Dan heeft ze in de hectische tijden die volgen na haar bevalling zo een voedzame hap klaar.
  7. Maak samen met andere vrienden een bak met kaartjes waarop jullie je diensten aanbieden voor na de geboorte van de tweeling. Een keertje oppassen, helpen bij het voeden, helpen met het huishouden etc. Ze zal je eeuwig dankbaar zijn!

Lees ook: 9x wat je WEL zegt tegen een aanstaande tweelingouder

Origineel verscheen in mei 2017. Laatste bewerking in februari 2023.

Foto: Fotostudio Duo