Home Nieuws Jen ging failliet door haar premature tweeling

Jen ging failliet door haar premature tweeling

failliet premature tweeling

Je doet wat je kunt voor je kinderen, maar het is wel een groot offer: failliet gaan vanwege je premature tweeling. Het gebeurde Jen toen haar jongens 16 weken te vroeg kwamen.

De Amerikaanse Jen was 12 weken zwanger toen ze verrast werd met het nieuws dat ze een tweeling droeg, zo schrijft ze in een artikel in The Guardian. Precies 12 weken later begon haar bevalling en binnen twee uur na aankomst in het ziekenhuis was ze twee zoons – Aidan en Ethan – rijker. Veel te vroeg. De jongens wogen respectievelijk 623 en 850 gram.

Allerlei complicaties

Het halfjaar na de geboorte bracht het kersverse gezin door op de NICU, de intensive care voor pasgeboren baby’s. De jongens kregen te maken met allerlei complicaties: hersenbloedingen, hartproblemen, bloedinfecties etcetera.

Ze had nooit kunnen bedenken dat de medische toestand van haar kinderen zulke enorme financiële gevolgen kon hebben. ,,We hadden vaste banen, een eigen huis, vrijwel geen schulden, een spaarrekening, spaarden voor ons pensioen en hadden een uitgebreide ziektekostenverzekering. We dachten dat we overal op voorbereid waren.”

10.000 dollar per kind per dag

Maar de verzekering dekte niet alle kosten van de behandelingen die nodig waren voor de premature tweeling van Jen. ,,Alleen al de kamer kostte 10.000 dollar per kind per dag. Een van de vaccins die ze drie jaar lang nodig hadden, kostte 3600 dollar per maand.”
Jen en haar man zagen zich genoodzaakt hun spaargeld en hun pensioen op te maken en verkochten hun bezittingen – zelfs hun bed – om de rekeningen voor de medische zorg te kunnen betalen. Zelfs dat was niet afdoende en het stel moest een faillissement aanvragen.

Meer lezen?!

Benieuwd hoe het verder is gegaan met Jen en haar gezin? Dat lees je in The Guardian. En heb je zelf wel eens gecheckt hoe hoog de medische kosten voor jouw (premature) tweeling waren? 

Lees ook: Record: dit is de meest premature tweeling ter wereld

Origineel gepubliceerd in januari 2018. Laatste bewerking in juli 2023.

Foto’s: Jen Sinconis