Home Lijstje 5 voordelen aan vakantie vieren met een tweeling

5 voordelen aan vakantie vieren met een tweeling

vakantie vieren tweeling

Oké, je zit met dubbele kosten en extra sjouwwerk, maar dan heb je ook wat. Er zitten namelijk best wel wat voordelen aan vakantie vieren met een tweeling. Hier 5 op een rij!

  1. Met stip op nummer 1 natuurlijk: als je tweeling bent, heb je altijd een leeftijdgenootje om mee te spelen. En dat is voor ouders ook wel zo prettig. Bovendien gaat dit vakantievriendje weer met je mee naar huis, dus geen moeilijk gedoe met afscheid nemen.
  2. Wat ook fijn is, is dat ze in die nieuwe, nog onbekende omgeving altijd elkaar hebben en dat is alvast vertrouwd. Denk bijvoorbeeld aan het slapen in een ander bed en andere ruimte dan je gewend bent. Tip: als ze nog klein zijn en thuis samen op een kamer slapen, doe dat dan op vakantie ook en zet de bedjes als het even kan in dezelfde opstelling als thuis.
  3. De kinderen zitten nagenoeg in hetzelfde ritme, dus je kunt in één moeite door. Als ze slapen, heb jij rust (mits je niet nog andere kinderen hebt…). Wel even zorgen dat ze dat slaapje precies tegelijkertijd doen. 😉
  4. Veel mensen vinden een tweeling toch extra speciaal (is natuurlijk ook zo), dat merk je hier in Nederland en in het buitenland ook. Je trekt dus bekijks met je duo. Onthoud even dat het voor mensen in veel andere landen heel normaal is om jouw bijzondere tweetal dan ook meteen over de bol te aaien (op z’n minst).
  5. Ze kunnen vakantie-outfits ruilen als ze dezelfde maat hebben. Fijn voor de afwisseling of als er eentje een ongelukje heeft. 

Lees ook:
Vliegen met je tweeling: 11 tips
7 dingen die je leert van een vakantie met een peutertweeling

Origineel bericht verscheen in juli 2017. Laatste bewerking in juli 2023.

Foto: Wiebrig Krakau Fotografie