Home Lijstje Het allerleukste aan mijn tweelingzusjes is…

Het allerleukste aan mijn tweelingzusjes is…

tweelingzusjes

Annemarie heeft een zoon en tweelingdochters. Speciaal voor Nationale Broer/Zus Dag vroeg ze haar oudste kind wat hij het allerleukste vindt aan het hebben van tweelingzusjes.

Mijn zoon is ruim drie jaar ouder dan zijn zussen. Ik heb nog een filmpje waarop ik hem vertel dat hij niet één maar twee broertjes of zusjes zou krijgen. Hij is niet enorm onder de indruk op dat moment, maar zegt wel: ‘Ik wil broertjes’.

Het werden dus toch zusjes. Kort voor de bevalling zei hij: ‘Ik ga niet meer zeggen dat ik broertjes wil. Ik vind zusjes heel leuk. En ik ga goed voor ze zorgen’. Nou, smelten toch?!

Rozengeur en maneschijn

Op het moment van schrijven zijn ze 8 jaar en twee keer 5 jaar en is het natuurlijk niet elke dag rozengeur en maneschijn. Zo gaat dat met broers en zussen. Ik vroeg mijn zoon wat hij leuk vindt aan het hebben van tweelingzussen. Dit is wat hij antwoordde:

  • Ze zijn leuk om mee te spelen, omdat je er altijd twee hebt.
  • Ze zijn lief. En als de ene iets liefs zegt, zegt de ander het daarna vaak ook.
  • Het is leuk om te zien hoe je zelf vroeger was, soms een beetje als de ene en soms als de ander. (HAHA, altijd zo leuk als kinderen het over ‘vroeger’ hebben)
  • Andere mensen vinden ze vaak heel schattig.
  • Het is grappig als mensen twijfelen over wie wie is, want ik weet het zelf wel altijd.
  • Ze houden allebei niet van drop en dan geven ze het aan mij. (Dit vindt hij eigenlijk het allerleukste aan zijn zusjes… ;-))

Niks stoms

Overigens heb ik ook even aan mijn meiden gevraagd wat ze het leukst aan hun broer vinden en ze antwoordden los van elkaar: ALLES. Ook nog iets niet leuk? Ze konden NIKS stoms bedenken (zeiden ze ook allebei afzonderlijk van elkaar). Die zoon van mij mag zich in zijn handjes knijpen. 😉

Lees ook: 5x niet leuk aan een tweeling volgens een grote broer

Foto: TwinZine