Home Lijstje 5x niet leuk aan een tweeling volgens een grote broer

5x niet leuk aan een tweeling volgens een grote broer

grote broer

Hij is natuurlijk dol op zijn tweelingzusjes, dat snappen jullie ook wel. Maar de zoon van Annemarie vindt zeker niet álles leuk aan het vrolijke duo. Vijf keer wat dan niet.

Dat zij…

  1. …wél samen slapen. Hij vraagt zich soms af waarom hij de enige in huis is die alleen slaapt. Ik herinner hem er altijd aan dat hij de enige in huis is die een hele kamer voor zichzelf heeft en dat de rest daar stiekem wel jaloers op is. Maar eigenlijk snap ik ‘m gewoon hartstikke goed, want het is ook heel gezellig om samen te slapen.
  2. …alle aandacht krijgen. Als moeder voelt dat ook vaak zo rot, want in mijn geval eist het duo hoe dan ook meer aandacht op dan de ‘eenling’. Binnenshuis, maar zeker ook buitenshuis. Zo’n tweeling is extra schattig en daar willen heel veel mensen iets over (of tegen) zeggen. Bijvoorbeeld één van deze opmerkingen: 11 zinnen die iedere tweelingouder hoort.
  3. …altijd een vriendje hebben. Soms zou ik willen dat ik nog een eenling had, zodat ons gezin meer in balans zou zijn. Maar ik weet heus wel dat vier kinderen geen garantie is dat er twee-aan-twee wordt gespeeld. Wel is het zo dat mijn dochters heel goed samen kunnen spelen en los van elkaar met hun broer. Maar als ze met z’n drietjes spelen, is er sneller gedoe.
  4. …twee tegen één zijn. En áls er dan iets is, staan de zusjes natuurlijk zij aan zij. Dan moet je echt wel alles uit de kast trekken om die twee tegelijk aan te kunnen.
  5. …alles dubbel krijgen/doen op (ongeveer) hetzelfde moment. Driftbuien maal twee. Afpakken maal twee. Duwtjes geven op de schommel maal twee. En natuurlijk twee zusjes tegelijk in de nee-fase en al die andere fases van baby tot aan…  ja, tot wanneer eigenlijk?! Probeer je hoofd als grote broer maar eens koel te houden tijdens al die fases/momenten!

Maar daarom is een staande ovatie voor die eenlingen binnen het gezin zo nu en dan wel op z’n plaats! Niet vergeten dus.

Hieperdepiep

Enne, speciaal vandaag ook voor deze grote broer, want hij is jarig! Hij – en zijn zusjes natuurlijk ook – zijn alweer een heel stuk groter dan toen dit artikel verscheen. De grote broer is nog steeds gek op ze, al vindt hij het tegenwoordig soms wel irritant dat ze zo veel zingen, kletsen en zo ongeveer met iedere voorbijganger een gesprekje aanknopen. 😉

Lees voor de balans ook nog even deze: Het allerleukste aan mijn tweelingzusjes is…

Origineel verscheen in augustus 2017. Laatste bewerking in november 2022.

Foto: Nieuwe Schoolfoto