Home Nieuws Kijktip: Netflix-documentaire over eeneiige tweelingen die zijn verwisseld

Kijktip: Netflix-documentaire over eeneiige tweelingen die zijn verwisseld

Hermanos por Accidente

Het is de worst nightmare voor een ouder: je baby wordt in het ziekenhuis verwisseld met een ander kind. Het overkwam twee moeders in Colombia: hun eeneiige tweelingen werden verwisseld kort na de geboorte. Beide moeders kregen één biologische zoon en één kind van de ander mee naar huis. Over hun bizarre verhaal is nu een documentaire gemaakt.

Hermanos por Accidente op Netflix

De documentaire heet Hermanos por Accidente en is te zien op Netflix. We zien het verhaal van de Colombiaanse Jorge, Carlos, William en Wilber. Jorge en Carlos groeien op als broers in de hoofdstad Bogota. William en Wilber groeien op als tweeling op het platteland in Vélez, een gemeente in het departement Santander. Hun levens zijn totaal anders en de kans dat ze elkaar zouden ontmoeten, was niet groot. Toch krijgen ze weet van elkaars bestaan.

‘Ik vertel je een verhaal dat moeilijk te geloven is’, zegt een van de broers aan het begin van de docu. Het is ook best een verwarrend verhaal om uit te leggen. Maar denk je even in: jij bent bevallen van een tweeling en neemt je baby’s vanuit het ziekenhuis mee naar huis. Ze groeien samen op en lijken niet op elkaar. En ergens anders in het land groeit precies zo’n combinatie op, maar dat weet je niet. Tot iemand de gelijkenissen ziet tussen twee van de mannen en op onderzoek uitgaat. Bizar toch?!

The Accidental Twins

Een wetenschapper in Hermanos por Accidente noemt eeneiige tweelingen die worden verwisseld ‘het soort experiment waarvan elke wetenschapper droomt, maar wat ethisch gezien nooit zou kunnen worden uitgevoerd’. We kennen natuurlijk het verhaal van de gescheiden drieling in Amerika, maar in dat geval was het ook echt een experiment. In het geval van de Colombiaanse eeneiige tweelingen gebeurt het per ongeluk.

Meer verklappen, is niet slim. Kijk zelf maar naar deze ontzettend boeiende en bizarre docu. De Engelse titel van de documentaire is The Accidental Twins. Bekijk hier de trailer:

Kijk hier Hermanos por Accidente op Netflix.

Check ook dit verhaal over een Nederlandse gescheiden tweeling, over wie een tweedelige documentaire is gemaakt: Docu over gescheiden tweeling Peter en Erik

Foto: Hermanos por Accidente/Netflix