Home Nieuws Kijktip: docu over gescheiden tweeling Peter en Erik

Kijktip: docu over gescheiden tweeling Peter en Erik

gescheiden tweeling

Tweelingbroers Peter en Erik leerden elkaar pas op hun zeventiende kennen. Waarom werd de tweeling na de geboorte gescheiden? De broers zoeken het samen met onderzoeksjournalist Myrthe Buitenhuis uit in de documentaire Peter en Erik.

Peter en Erik groeiden allebei op in Groningen, ieder in een eigen pleeggezin. Ze woonden slechts 30 kilometer van elkaar. Toen ze zeventien waren, leerden ze elkaar bij toeval kennen.

De waarheid over hun mysterieuze scheiding kenden ze toen nog niet. Daar gaan de tweelingbroers naar op zoek in de documentaire Peter en Erik.

Geen incident

KRO-NCRV zendt de 2DOC-documentaire van regisseur Jesse Bleekemolen donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei 2024 uit. Hierin is te zien hoe Peter en Erik met Myrthe Buitenhuis in de wereld van plaatsingscommissies, psychoanalytische theorieën, dossiers, archieven en moeilijk benaderbare officiële instanties duiken.

Het feit dat de tweeling gescheiden opgroeit, is geen incident, maar was het onderdeel van een sociaal experiment? Elke ontdekking brengt Peter en Erik weer een stukje dichter bij het waarom achter de scheiding.

Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op 2Doc.nl.

Het tweeluik Peter en Erik, geproduceerd door Memphis Film & Television, is 23 en 24 mei te zien op NPO 2, NPO Start en 2DOC.nl om 22.20u.

Lees ook:
Nu op Netflix: documentaire over gescheiden drieling
Man uit de cel nadat tweelingbroer misdaad bekent

Foto: 2Doc