Home Nieuws Oeps… kort na de eerste date zwanger van een tweeling

Oeps… kort na de eerste date zwanger van een tweeling

zwanger tweeling eerste date

Het is schrikken als je ontdekt dat je zwanger bent van de man met wie je net de eerste date achter de rug hebt. De schok is nog groter als je bij de eerste echo twee hartjes ziet kloppen!

Het verhaal van de Britse Tamsin en Luke begon in april 2018, toen ze een match bleken in datingapp Tinder. Een paar dagen later gingen ze samen een drankje doen. ,,Ik was al een paar jaar single”, vertelt Tamsin (34) aan The Sun. ,,Ik hoopte de ware te ontmoeten.” Luke bleek een goede match. ,,Lekker down-to-earth en spraakzaam, het klikte meteen. Al snel waren we een stel. We hadden al wel afgesproken dat we niemand anders zouden daten, maar over onze toekomst hadden we het nog niet gehad.” Daar kwam noodgedwongen snel verandering in…

Geen ideale situatie

Vier maanden na de eerste date werd Tamsin ineens niet ongesteld. ,,We hadden condooms gebruikt, dus ik dacht echt niet dat ik zwanger kon zijn, maar ik deed toch een test. Ik kon de uitslag niet geloven. Ik wilde altijd al kinderen, maar dit was geen ideale situatie; Luke en ik kenden elkaar amper.” Ook Luke was in shock, maar het prille stel besloot er samen toch voor te gaan.

De grootste schok moest toen nog komen. Tamsin kreeg na 11 weken zwangerschap een bloeding en kreeg daarom een echo in het ziekenhuis. Daar bleek dat alles oké was, er klopten zelfs twee hartjes! ,,Ik kon niet geloven wat ik daar op het scherm zag”, zegt Tamsin. ,,We hadden er nooit bij stilgestaan, want er komen geen tweelingen voor in onze families. Maar we hebben niet over het doorzetten van de zwangerschap getwijfeld na dit nieuws.”

Veel ruzie

De zwangerschap ging prima, maar maakte wel dat hun relatie heel anders verliep dan bij de meeste prille paren. Geen romantische afspraakjes of fijne vakanties samen, maar wiegjes uitzoeken en ‘dikke enkels’, zoals Tamsin zegt. ,,Ik maakte me wel een beetje zorgen over of het niet te veel zou zijn, of we de druk zouden aankunnen.”

Toen Tamsin zeven maanden zwanger was, ging ze samenwonen met Luke. ,,We hebben die eerste tijd veel ruzie gemaakt, omdat we elkaar nog niet goed kenden en ik vol zwangerschapshormonen zat.” Maar op 2 maart 2019 was het dan zo ver: Thomasina en Isaac werden geboren!

Later inhalen

En nu, anderhalf jaar later, gaat het nog steeds goed met het gezin. ,,Het is echt een achtbaan geweest, maar je moet er gewoon mee dealen”, aldus Tamsin. ,,We hebben misschien een heleboel dingen die andere stellen wel doen gemist, zoals daten en elkaar eerst goed leren kennen voordat je een gezin sticht, maar we hebben samen nu zo veel meegemaakt en zijn er zo sterk uitgekomen. Onze tijd komt wel weer als Thomasina en Isaac wat ouder zijn, dan halen we gewoon alles in!”

Lees ook: Zwanger van een tweeling op de eerste date (jaja, het kan nog sneller ;-))

Origineel verscheen in september 2020. Laatste bewerking in februari 2023.

Foto: Unsplash/Kelly Sikkema