Home Lijstje De beste reacties op opmerkingen over je tweeling

De beste reacties op opmerkingen over je tweeling

beste reacties tweeling

Als tweelingouder ontkom je niet aan vragen/opmerkingen van vreemden. Voorkomen dat je met je mond vol tanden staat? Check de beste reacties.

 1. Iris: ,,Wij zaten laatst in een restaurant te lunchen. Een vrouw vroeg of het een tweeling was. Mijn vriend antwoordde: ‘Nee, ze zijn van twee verschillende vrouwen.’”
 2. Rianka: ,,Ik liep laatst met de wagen in de supermarkt toen een oude bekende zei: ‘Neeeee, heb jij een tweeling gekregen?’ Ik: ‘Nee, ik loop voor de lol met deze kinderwagen’.”
 3. Nele: ,,Na vijf keer de vraag te hebben gekregen of het een tweeling was, antwoordde mijn moeder heel droog: ‘Nee, het is een drieling’. Daarna liep ze door.
 4. Kimberley: ,,‘Zeg maar nee, dan krijg je er twee.’ Ik: ‘Oh, maar ik zei geen nee hoor, ik zei ‘oh ja, ga door’.”
 5. Stephanie: ,,Zij: ‘Wat leuk, een tweeling! Een jongen en een meisje?’ Ik: ‘Nog niet’.”
 6. Hannelore: ,,Tijdens een wandeling op een avondmarkt aan zee kwam alweer de vraag: ‘Is het een tweeling?’ Waarop mijn vriend zei: ‘Nee, ze schelen een maand.’ Die mevrouw trok nogal een raar gezicht en wij moesten natuurlijk wel lachen.”
 7. Kempke: ,,We hadden ze in de maxi-cosi op de bakfiets, Dooky ervoor… Twee oude dametjes wilden even spieken. ‘Zijn ze echt???’ Vriendlief: ‘Nee, twee poppen’.”
 8. Marije: ,,’Is het een tweeling?’ (mijn dames zijn eeneiig en lijken sprekend) Ik was het een beetje zat, dus zei nee. Zegt de vraagsteller: ‘Ja, dat dacht ik al, want ze lijken echt niet op elkaar!’ Ik ben maar weggelopen.
 9. Maureen: ,,Oudere man vroeg of het een tweeling was. Ik: ‘Nee, eentje is van mijzelf, de ander is geadopteerd’.”
 10. Sandra: ,,Ouder koppel: ‘Amai, direct voor twee gegaan?’ Mijn vriend: ‘Waarom maar eentje als je meer kan?!’”
 11. Kirsten: ,,‘Oh, een tweeling, helemaal natuurlijk gemaakt?’ Ik nog: ‘Hoe bedoelt u?’ Die ander: ‘Nou ja, zonder ivf enzo’. Ik: ‘Oh, op die manier, ja klopt. We lagen op een donderdagavond in bed. Ik mijn benen wijd en hij erop. Nou ja, van het een kwam het ander’. Na wel veertig keer die vraag kon ik het antwoord niet laten.”
 12. Michelle: ,,Aan mij is eens gevraagd of ze met ivf waren verwekt. Mijn antwoord was: ‘Nee hoor, keihard geneukt op de keukentafel’.”
 13. Leonie: ,,’O, leuk een tweeling, met hulp zeker?’ Ik: ‘Nee hoor, helemaal samen gedaan’.”
 14. Daisy: ‘Is het een tweeling?’ Ik: ‘Nee, een drieling. De derde laat ik altijd thuis, die is zo lelijk’.”
 15. Janine: ,,Ik heb een aantal keer gevraagd aan mensen of ze zelf kinderen hadden, nadat ik de vraag kreeg of mijn tweelingen op de normale manier zijn verwekt of via ivf. Als het antwoord ja was, vroeg ik in welk standje hun kinderen waren verwekt. Dan kijken ze je aan alsof je daar niks mee te maken hebt. Dan zeg ik: ‘Je vraagt dat toch ook aan mij?’”
 16. Diana: ,,We stonden laatst in de lift van het ziekenhuis met een ander stel. Zegt die man: ‘Goh, dat is mooi, twee stuks! Ben je gelijk klaar’. Zegt mijn vriend bloedserieus: ‘Nee hoor, we nemen er zes’. Het was gelijk stil.”
 17. Monique: ,,’Is het een tweeling?’ Ik: ‘Nee hoor, eigenlijk een vijfling, maar de andere drie liggen nog in de vriezer’.”
 18. Loes: ,,‘Goh, je hebt ze onder de kopieermachine gelegd? Ik: ‘Ja, dan heb ik een reserve-exemplaar als de ene wat mankeert’.”
 19. Nelleke: ,,Iemand vroeg: ‘Goh een tweeling, heb je ze allebei zelf gedragen tijdens de zwangerschap?’ Ik: ‘Neeee, natuurlijk niet, veel te zwaar! Mijn man heeft er ook eentje gedragen!’”
 20. Nelly: ,,‘Is dat een tweeling?’ Mijn man: ‘Nee, die is van haar en die ander van mij’.”
 21. Anoek: ,,’Twee voor de prijs van 1’. Ik zeg dan altijd: ‘Klopt, ik heb er inderdaad voor betaald! Het was niet goedkoop’. (Donorzaad moeten betalen)
 22. Karen: ,,Mijn jongens zijn twee-eiig en lijken niks op elkaar. Vrouw: ‘Hoe houd je ze uit elkaar???’ Ik: ‘Door naar ze te kijken’.”
 23. Marisca: ,,’Zeg maar nee dan krijg je er twee!’ Ik roep daar dus achteraan: ‘Nee hoor, ik riep heel hard jahaa’.”
 24. Lilian: ,,Als ze hier vragen ‘Wauw twee, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?’ zeg ik: ‘Mijn man heeft een dubbelloopsgeweer’ of ‘Op z’n hondjes’. Als ze zeggen ‘Goh wat leuk, twee jongetjes?’ zeg ik altijd ‘Ja, maar die ene is een homootje, daarom heb ik hem een roze jurkje aan gedaan’.”
 25. Danielle: ,,’Is ‘t een drieling?’ Ik: ‘Nee, een vierling, de vierde ligt onder in het mandje’. En echt hoor, mensen gingen nog kijken ook.”
 26. Stephanie: ,,‘Hoe is dat gebeurd?’ Antwoord: ‘Goed schudden voor gebruik!’”
 27. Danielle: ,,Toen ze 6 maanden waren zei een verre neef op nieuwjaarsdag: ‘Het lijkt alsof ze een andere papa hebben, zijn er geen fouten gemaakt in het ziekenhuis?’ Ik zei: ‘Ze zijn homemade, op de knietjes en flink doordouwen’.”
 28. Julia: ,,’Ach een tweeling, wat leuk! Heb je daar bewust voor gekozen?’ Ik: ‘Ja heel bewust, wij wilden per se een tweeling’.”
 29. Aysa: ,,’O jee, dat is zeker wel dubbel zo zwaar?’ Ik: ‘Nee, maar wel dubbel zo leuk!’”
 30. Ramona: ,,’Daar zit ook niet veel tijd tussen?!’ Ik: ‘Klopt, precies 1 minuut!’”
 31. Elke: ,,’Oei, twee kindjes tegelijk… heftig!’ Ik: ‘Ah joh, als ik deze laat vallen, heb ik er nog eentje’.”
 32. Ilona: ,,’Is het een natuurlijke tweeling?” Ik: ‘Nee, ze zijn van plastic.’ Die ander: ‘Ik bedoel, zijn ze ontstaan via ivf?’ Ik: ‘Nee mevrouw, gewoon door seks’.”

Lees ook: IVF’je zeker en meer gekke opmerkingen over je tweeling

Origineel verscheen in februari 2020. Laatste bewerking in februari 2023.

Foto: Wiebrig Krakau Fotografie