Home Nieuws Dit is de oudste tweeling ter wereld!

Dit is de oudste tweeling ter wereld!

oudste tweeling

Ze zijn 107 jaar en 300 dagen oud en hebben daarmee een record te pakken. De dames zijn opgenomen in het Guinness Book of World Records als oudste eeneiige tweeling ter wereld.

Umeno Sumiyama en Koume Kodama heten ze en ze komen uit Japan. Ze wonen niet bij elkaar, maar in aparte verzorgingshuizen. Personeelsleden van beide locaties hebben de officiële certificaten aangeleverd bij Guinnessworldrecords.com, waardoor de vrouwen nu een officieel wereldrecord op hun naam hebben staan.

Weinig zorgen

Ze zijn sinds 1 september 2021 zowel de ‘oudste nog levende vrouwelijke eeneiige tweeling ter wereld’ als de ‘oudste vrouwelijk eeneiige tweeling ooit’. Op die dag waren ze namelijk precies 107 jaar en 300 dagen oud. De tweeling is geboren op 5 november 1913.

Ze zijn volgens hun familieleden allebei sociaal en positief en ze maken zich weinig zorgen. Umeno zou wel wat feller zijn dan de wat zachtere Koume. Ze werden als kind gepest omdat ze een tweeling waren. En ze woonden al snel apart, want al na de lagere school verhuisde Koume om een oom te gaan helpen. Umeno trouwde iemand uit haar woonplaats, terwijl Koume de liefde daarbuiten vond.

Stokje overnemen

De zussen grapten al weleens over het evenaren van het record van hun landgenoten Kin en Gin. Deze eeneiige tweelingzussen (geboren in 1892) waren de recordhouders tot nu toe. Kin overleed in 2000 op 107-jarige leeftijd, Gin een jaar later op 108-jarige leeftijd. Umeno en Koume hadden niet echt verwacht samen het stokje van de oudste tweeling over te nemen.

TwinZine zocht ook naar de alleroudste tweeling van Nederland. De oproep lees je hier en je vindt hier op de website ook het artikel over wie samen de oudste tweeling van Nederland vormen. Nog een oudere tweeling aanmelden kan altijd!

Foto: Guinness World of Records