Home Nieuws Ben of ken jij de oudste tweeling van Nederland?

Ben of ken jij de oudste tweeling van Nederland?

oudste tweeling van Nederland

Ben of ken jij de oudste tweeling van Nederland? TwinZine is op zoek en heeft daarbij jouw hulp nodig. Dan wordt de kans namelijk groter dat we de alleroudste tweeling vinden!

Een tijdje terug kwam er een berichtje binnen van Elly. Haar oom en tante, een twee-eiige tweeling, is 87 jaar geworden in augustus 2020 en Elly vroeg zich af of er nog oudere levende tweelingen zijn in Nederland.

Oudste tweelingen ooit

Even speuren op internet levert wel wat op. Een lijst met de oudste tweelingen ooit bijvoorbeeld, waarin ook de Nederlandse Theodora en Maria staan, die beiden 103 jaar oud zijn geworden (de een leefde wel wat langer dan de ander). En een bericht over Henk en Jan, die eind juli 2020 90 jaar werden. Ouder dus dan de oom en tante van Elly.

Niet alle tweelingen komen met hun verjaardag in het nieuws en om nu alle gemeenten af te bellen… Sowieso is dit veel leuker, dus we doen gewoon een poging via de sociale kanalen.

Delen = fijn!

Heb jij een tweeling in je familie of in je omgeving die al boven de tachtig, negentig of zelfs honderd is? Laat het dan weten aan TwinZine via een mailtje naar redactie@twinzine.nl. En misschien ken je geen oudere tweelingen, maar heb je wel een mooi verhaal over tweelingen in je familie? Mail vooral!

Wat bovendien heel fijn zou zijn, is als je dit bericht deelt via Facebook of Instagram, zodat het zo veel mogelijk mensen bereikt. Alleen dan kunnen we natuurlijk echt de alleroudste tweeling van Nederland vinden.

Lees ook:

Dit is de oudste tweeling van Nederland
Tweeling viert bijzondere mijlpaal

Foto: Unsplash/Artyom Kabajev