Home Tweelingouder Snelle aardappelkoekjes van tweelingmoeder Emma

Snelle aardappelkoekjes van tweelingmoeder Emma

snelle aardappelkoekjes

Restjes weggooien? Zonde, vindt tweelingmoeder Emma! Zij maakt van de overgebleven gekookte piepers overheerlijke aardappelkoekjes. Ze deelt haar recept speciaal voor jullie!

Emma is moeder van Keano en de tweeling Tess en Jodi. Haar drietal is fan van haar aardappelkoekjes. Ze bedacht ze al op haar twaalfde, omdat ze zelf geen gekookte aardappels lustte. Intussen is Emma er een ster in geworden om zo min mogelijk weg te gooien. 

Keano, Tess & Jodi

Emma’s recept voor aardappelkoekjes

Ingrediënten:

  • Aardappelen (restjes van de avond ervoor – Emma gebruikte circa 400 gram)
  • Ei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiden:

Snipper de ui heel fijn. Prak de aardappelen fijn en pers een teentje knoflook. Voeg ui toe en breek een eitje in je mengsel. Prak alles goed door elkaar. Als het te droog is, kun je eventueel nog een eitje toevoegen. Het resultaat moet een plakkerige substantie zijn. Voeg peper en zout toe naar smaak. Doe een klein laagje olijfolie in de pan en laat dit goed heet worden (het mag niet walmen). Je kunt testen of je olie goed heet is door een klein stukje van je mengsel in de pan te leggen. Als dit meteen begint te knisperen is de olie warm genoeg.

Pak met je hand of een eetlepel een klein beetje van het aardappel mengsel en maak er een rondje van (helemaal rond worden ze niet) en bak deze aan twee kanten mooi goudbruin. Laat je aardappelkoekjes na het bakken even uitlekken op een stukje keukenpapier. Je kunt ze vervolgens serveren met ketchup.

Opties:

– Voeg wat gekookte bloemkool toe aan je aardappelmengsel.

– Kies eens voor doperwtjes, of een combinatie van maïs en erwtjes.

– Italiaanse kruiden erin is ook erg lekker.

– Maak het verrassend met een beetje geraspte (cheddar)kaas in je koekjes.

Emma

Origineel verscheen in maart 2018. Laatste bewerking in maart 2023.

Lees ook: Een kindvriendelijk recept van tweeling- en drielingmama Manon

Foto’s: Emma Tak