Home Tips 53 tips voor teksten op het geboortekaartje voor je tweeling

53 tips voor teksten op het geboortekaartje voor je tweeling

tekst geboortekaartje tweeling

Als je een tweeling krijgt, komt vanzelfsprekend de vraag: welke tekst zetten we op het geboortekaartje? TwinZine vroeg het meerlingouders en zette 53x inspiratie op een rij.

 1. De echo bezorgde ons de schrik van ons leven, maar gelukkig duurde die maar even. Eentje hadden wij wel verwacht, maar twee ineens, wie had dat nu gedacht?!
 2. Geboren… Twee lieve kleine kindjes samen in een bed. Samen lachen, samen huilen, samen heel veel pret. Vier lieve kleine oogjes, vier handjes zacht en fijn. Het is niet met woorden te zeggen, hoe gelukkig wij met jullie zijn.
 3. Double the giggles. Double the grins. Double the trouble. We are blessed with twins.
 4. Een is al uniek. Twee een dubbel wonder. Dat we jullie mochten krijgen, vinden wij heel bijzonder.
 5. Da’s balen… alles dubbel halen.
 6. Een heel grote wens, werden twee wondertjes. Wat zijn we dankbaar en blij! (Irma)
 7. Zo, het was een hele klus, maar vanaf nu heeft … een broer en zus!
 8. Dubbel een klein wonder. Dubbel zoveel vreugd. Dubbel zo bijzonder. Dubbel zoveel deugd.
 9. Wij zijn vrienden van het eerste uur. Door een speling der natuur. En al die tijd die wij al samen zijn. Zijn wij op zoek naar het avontuur. Als twee druppels water lijken wij op elkaar. We vechten wel maak maar steunen elkaar. We staan zij aan zij, en vechten ons vrij. Voor altijd samen. Verbonden met elkaar. Voor altijd samen. Vanaf ons eerste jaar. (De schippers van de Kameleon)
 10. Sometimes miracles come in pairs.
 11. Wat ooievaar?! Niks ooievaar! Gewoon van hupsakee en daar waren er twee!
 12. Ik ben ik. Jij bent jij. Samen zijn we wij.
 13. Jullie. Zo veel te vroeg geboren. Zo mooi en puur. Zo kwetsbaar. Zo klein… Wij. Stil en vol verwondering. Zo zielsgelukkig. Zo trots en dankbaar dat we jullie papa & mama mogen zijn.
 14. Samen. Broertje met dezelfde ogen. Broertje met hetzelfde haar. In de buik met elkaar verbonden. Haalt geen mens meer uit elkaar. (Lentezoet)
 15. Twice as nice.
 16. Zo lief en zo klein. Onze mooie jongens/meisjes. Zo blij dat jullie er zijn.
 17. Een kindje is een wonder. Twee kindjes heel bijzonder. Dubbele vreugde en dubbel zo druk. Tweemaal genieten wat een geluk.
 18. Volgens de specialist was je alleen, maar papa zag het meteen. Jullie waren gezellig met zijn twee en mama nam jullie maanden overal met zich mee. Met dubbel zoveel liefde, trots en geluk kan ons gezin niet meer stuk. (Iris)
 19. Grote avonturen zijn nog leuker met zijn tweetjes.
 20. Onze harten kloppen voor altijd gelijk. Al vanaf het allereerste begin. Springen wij samen. Ieder ons eigen leven in.
 21. In elke arm een kindje. En al eentje op schoot. Door liefde en geluk compleet gemaakt. Onze dankbaarheid is groot.
 22. Eerst wisten ze er echt niets van en zagen ze ons voor één kindje aan. Toen dachten wij, dit kan zo niet langer en kropen achter elkaar vandaan. Vanaf die tijd zijn wij gaan groeien en konden daarbinnen aardig stoeien. Ja, het was er erg fijn, maar na al die weken ook te klein. Dus besloten wij te keren om daarbuiten van alles te leren. En zo zijn wij dus geboren, tijdens bezoek zult u meer horen. (Lisa)
 23. De echo bezorgde papa en mama de schrik van hun leven… Gelukkig was dat maar voor heel even! Onze papa en mama zijn heel erg verwend met een lieve meid en een stoere vent! (Priscilla)
 24. In this life we will never truly be apart, for we grew to the same beat of our mother’s heart.
 25. Samen lachen. Samen spelen. Samen alles met elkaar delen.
 26. Uit één buik geboren. Twee hoofdjes, vier handjes, vier oren. Met ieder onze eigen ideetjes. Want wij zijn gekomen met z’n tweetjes.
 27. De echo bezorgde ons de schrik van ons leven, maar gelukkig duurde die maar even. Eentje hadden wij wel verwacht, maar twee ineens, wie had dat nu gedacht? Vandaag zijn onze meisjes daar en ja het was dus werkelijk waar! Vier oogjes, vier oortjes, twee neuzen en mond, maar vooral: Ze zijn helemaal gezond!
 28. Double the trouble. Twice the fun. Having two babies instead of one.
 29. Als wij iets doen, doen we het meteen goed. We hebben een tweeling!
 30. Dezelfde neusjes. Dezelfde mond. Dezelfde haartjes. En helemaal gezond!
 31. Twee paar oogjes kijken ons aan. Wij weten het zeker: wonderen bestaan!
 32. Two miracles instead of one. Two little lives have just begun.
 33. Twee bedjes. Twee flesjes. Twee kindjes om te dragen. Vermoeiend wordt het wel. Toch hebben wij niks te klagen.
 34. Papa & mama hebben lang op ons moeten wachten. Maar ze kregen dan ook twee keer zoveel dan ze dachten. In mama’s buik was het gezellig en fijn zo met ons tweetjes te zijn. Nu is de tijd gekomen iedereen te verwelkomen. Onze beentjes te strekken en papa & mama in de vroege uurtjes te wekken.
 35. Niemand had dat ooit gedacht. Aan zoveel geluk was nooit gedacht. We hebben jullie gekregen zonder erom te hoeven vragen. Maar toch zullen wij jullie op handen dragen.
 36. Onze droom was een groot gezin, dat wisten al in het begin. Daarom heeft de ooievaar niet lang gewacht en ons maar meteen een tweeling gebracht.
 37. Één is al uniek. Twee een dubbel wonder. Dat we jullie mochten krijgen, vinden we heel bijzonder.
 38. Twintig vingertjes, twintig teentjes, alles erop en eraan. Klaar om na negen maanden in mama’s buik samen op ontdekkingsreis te gaan.
 39. Wij hebben zo lang gewacht en vaak gedacht dat het nooit zou komen. Dat het zou blijven bij dromen. Maar het wachten is niet voor niets geweest, want zie nu eens, het is feest! Vier armpjes, vier beentjes en wel twintig teentjes. Twee kindjes tegelijk, we zijn de koning te rijk!
 40. Two new little babies to cuddle and love. To spoil just a little and think the world of. Two bundles from heaven to simply adore. Now who in the world could ask for more.
 41. Flink geschrokken. Snel gewend. Compleet verliefd.
 42. Met z’n vieren is het nog leuker!
 43. Mama had er 1 verwacht. Papa had zelfs al aan 2 gedacht. Groot was de schrik voor allebei; bij de echo drie kloppende hartjes op een rij! Eerst even wennen, daarna vooral heel erg fijn. Vanaf vandaag zullen we met z’n vijven zijn. (Danielle)
 44. Born together, friends forever.
 45. Jullie zijn van ons samen, van allebei de helft. En jullie lijken op elkaar, maar nog het meeste op jezelf. We houden jullie in onze armen, nu het kan, jullie zijn zo klein. We blijven bij jullie, zijn er altijd geweest en we zullen er altijd zijn. (herschreven naar Claudia de Breij, Jouw Liedje)
 46. Één buik, drie kindjes, we dachten het is niet waar. Hoe kunnen drie kindjes daar nu wonen met elkaar. Drie kindjes, altijd samen en toch ieder zo apart. Voor ieder een eigen plekje, een plaatsje in ons hart.
 47. De wereld ondersteboven. We konden het nauwelijks geloven. Ons geluk kon niet op. Het werd beloond, zelfs dubbelop.
 48. Tegelijk op deze wereld, maar allebei uniek. Een eigen plekje in het leven willen wij jullie met liefde geven.
 49. Vier lieve kleine oogjes. Vier handjes zacht en fijn. Het is niet met woorden te zeggen. Hoe gelukkig wij met jullie zijn.
 50. Two new smiles that brighten our day. Four new hands to hold on the way.
 51. We made a wish and two came true.
 52. Ons sprookje is uitgekomen. Een sprookje van een dubbel wonder, mooi en zacht. Een wonder dat de liefde ons bracht. Twee wonders zo teer en klein. Onze twee dochters/zonen met wie wij zo gelukkig zijn.
 53. Twee keer zoveel liefde en knuffels, maar ook twee keer zoveel luiers poep. Met twee keer zoveel speeltjes is er twee keer zoveel troep. Het is ook twee keer zoveel moeite en ook twee keer zo druk. Maar ook twee keer zoveel genieten, want een tweeling is twee keer zoveel geluk. (Roos)

Credits

Alle teksten zijn door tweelingouders gebruikt op een geboortekaartje. Mocht er een credit missen, stuur dan een mail naar redactie@twinzine.nl.

Algemene tips?

Ook nog op zoek naar wat algemene tips over het geboortekaartje voor je tweeling? Check dan even dit artikel!

Origineel verscheen in december 2019. Laatste bewerking in februari 2023.

Foto: Limalima.co.uk (je kunt dit kaartje bestellen via de website)