Home Tips 7 tips om de outfit van je tweeling te matchen

7 tips om de outfit van je tweeling te matchen

tweeling matchen

Je tweeling niet in dezelfde outfit, maar wel in een match? Annemarie, moeder van een eeneiige tweeling, is er gek op. En heel bedreven in. Ze deelt haar zeven beste tips om te matchen.

Toen ik zwanger was van mijn meiden wist ik al dat ik ze niet hetzelfde willen kleden. Ze zijn eeneiig en het leek me nog onhandiger als ze dan ook steeds hetzelfde aan hebben. En voor iedereen die roept dat ook met verschillende outfits mensen nog steeds vragen wie wie is: dat klopt, maar dan hebben ze in elk geval voor dat moment een aanknopingspunt!

Best onhandig

Daarnaast is het stukken makkelijker. In het begin spuugt of poept er nog wel weer eentje alles onder en dan is het toch best onhandig als je er twee moet gaan omkleden. Bovendien is er zo veel keuze, het is gewoon zonde als je maar één setje kunt kiezen toch?!

Ik kreeg ook kleding van vriendinnen met iets oudere dochters en daar was ik heel blij mee. En op een of andere manier lukte het me toen al wel aardig om in elk geval te matchen. Ik vond dat extra leuk staan, omdat je ze toch heel vaak naast elkaar ziet. Het werd ook een beetje een sport. Topsport wel, want als je tweeling ouder wordt, moet je ook nog eens rekening houden met wat de kinderen zelf mooi vinden.

Wil je ook matchen? Check dan deze tips van mij voor jou.

Durf!

Het voelt misschien wat onwennig als je ze tot nu toe vaak hetzelfde aantrekt, of juist helemaal niet, maar probeer het gewoon eens.

Wees ruimdenkend

Je kunt echt veel vaker en makkelijker matchen dan je misschien denkt. Op kleur, op kledingstuk, maar ook op print bijvoorbeeld: allebei een dierenprintje, maar dan wel ieder een andere.

Blijf checken

Houd merken die je leuk vindt langere tijd in de gaten. Zara bijvoorbeeld kiest vaak voor een aantal kleuren die heel veel terugkomen of heeft een broekje in hetzelfde printje als een jurkje, maar niet alles staat meteen online. Kijk dus regelmatig even wat er is toegevoegd.

Zoek goed

Oké, het kost even tijd, dus je moet er zin in hebben, maar het loont. Vind ik. Zie je een fantastische trui bij het ene merk, maar geen net zo leuke trui voor kind 2? Kijk dan nog even verder of je in een andere (web)winkel iets kunt vinden wat je net zo tof vindt en wat er toch weer goed bij past.

Wees creatief

Superleuk outfitje tweedehands gekregen? Check in je kast, in de winkel of online of je iets kunt vinden dat daar leuk bij matcht. Zo doe ik het echt heel vaak, want ik krijg/leen nog steeds regelmatig kleding van vriendinnen (die ik heel dankbaar ben!). Scheelt je ook weer twee nieuwe setjes. 

Zelf kiezen

Hebben jouw kids precies dezelfde smaak? Logisch dat je ze niet wil teleurstellen als ze allebei precies dat ene shirtje of broek willen. Ik koop ook weleens hetzelfde. Ik bedoel, ze moeten er wel gelukkig in zijn en als ze allebei dat ene printje of die ene kleur willen, waarom zou ik ze dat dan niet gunnen?! Maar later blijkt ook regelmatig dat ze het niet eens tegelijkertijd aan willen. Het is dus het proberen waard om ze eens helemaal zelf te laten kiezen. Uit ervaring weet ik dat ze juist ook blij kunnen worden van echt iets dat helemaal voor henzelf is. Wel zaak dat je dan tip 4 hebt opgevolgd, want je moet dan natuurlijk wel twee spetterende outfits hebben gevonden. 😉

Ruil!

Gebeurt hier de laatste jaren heel vaak. Mijn eeneiige meiden hebben heel erg dezelfde smaak als het om kleding gaat. Ze vinden dus elkaars outfits ook geweldig. Soms blijft dat ene rokje of broekje altijd bij de eerste eigenaresse, maar vaak ook niet. Dan mag de ene het kledingstuk de ene dag aan en de volgende keer mag de ander. Doen ze helemaal niet moeilijk over. Sterker nog, zo’n extra uitgebreide garderobe vinden ze superleuk!

Ik schreef dit artikel met tips toen mijn meiden nog wat jonger waren. Ze zijn intussen negen jaar en hebben nog steeds dezelfde smaak. Natuurlijk pakken ze al jaren gewoon uit de kast waar ze zin in hebben en houden ze geen rekening met wat zuslief die dag draagt. Ze delen nog altijd alles en ruilen ook heel makkelijk. Als we nieuwe kleding kopen, vallen ze nog altijd voor dezelfde outfits. Daardoor proberen we dan wel iets anders in dezelfde stijl te vinden en dat lukt nog altijd goed. Vervolgens dragen ze het toch weer om de beurt. 😉

Lees ook: Je tweeling wel of niet hetzelfde kleden? 8 tips!

Origineel bericht verscheen in juli 2019. Laatste bewerking in februari 2024.

Foto’s: TwinZine