Home Nieuws Twee keer een tweeling op dezelfde datum!

Twee keer een tweeling op dezelfde datum!

tweeling zelfde datum

Twee keer een tweeling krijgen, is natuurlijk al heel bijzonder. Maar vier jaar later op precies dezelfde datum bevallen, is extra speciaal! Het overkwam Elizabeth en haar man.

Toen Elizabeth en Seamus ontdekten dat ze weer een tweeling zouden krijgen, waren ze al enorm verrast. Ze hadden namelijk naast oudste zoon Torin ook nog tweelingdochters Samera en Tameka. Maar dat de nieuwe tweeling op de verjaardag van de grote zussen zou komen, hadden ze al helemaal niet kunnen bedenken.

Spontane bevalling

De bevalling begon spontaan op 17 oktober 2017, de dag waarop Samera en Tameka (2013) precies vier jaar oud werden. Elizabeth was nog thuis en ging met spoed naar het ziekenhuis. Daar werden met een spoedkeizersnede zoon Travis en dochter Sienna geboren. Een dubbel verjaardagscadeau voor hun zussen!

,,Nu hebben we dus vier verjaardagsfeestjes op hetzelfde moment te vieren”, zegt vader Seamus tegen The Irish Times. ,,Oma grapte al dat ze een lening moet afsluiten, omdat alle vijf kleinkinderen in dezelfde periode jarig zijn.”

Hun eenling Torin is namelijk – gelukkig – niet op dezelfde datum als zijn broer en zussen jarig, maar wel op 27 september. Dus dat scheelt niet veel.

Foto van het vijftal

Klik hier om een foto te zien van alle vijf de kinderen!

Lees ook: Moeder compleet verrast door tweelingbevalling

Gepubliceerd in oktober 2017. Laatste bewerking in april 2023.

Foto: Pexels