Home Nieuws Tweeling met verschillende geboortejaren

Tweeling met verschillende geboortejaren

tweeling verschillende geboortejaren

Eentje net voor middernacht en eentje net erna, dat gebeurt vaker bij tweelingen. Maar als dat op oudjaarsavond is, krijg je een tweeling met twee verschillende geboortejaren.

Enkele minuten voordat 2017 werd uitgeluid, beviel Maria van haar zoon Joaquin. Nog geen twintig minuten later werd dochter Aitana geboren in het Delano Regional Medical Center in het Amerikaanse Kern County. En toen was het intussen 2018!

Duo wilde niet wachten

Maria was pas 27 januari uitgerekend, maar zo lang wilde haar duo niet wachten. En daardoor deelt de tweeling nu geen geboortedag, -maand en -jaar, ook al deelden broer en zus maandenlang de baarmoeder.

De kersverse tweelingouders, die nog drie andere dochters hebben, hebben intussen voor 3000 dollar aan babyspullen mogen ontvangen. De spullen zijn aan het ziekenhuis gedoneerd door lokale organisaties. 

Foto’s tweeling

,,Het was zeker een verrassing”, aldus een woordvoerder van de familie over dat er in het gezin nu een tweeling met verschillende geboortejaren is. ,,Toen ze zich realiseerden dat ze op oudjaarsavond in het ziekenhuis zouden zijn, waren ze van plan om rond middernacht een feestje te vieren. De verrassing was groot toen Maria al aan het bevallen bleek te zijn. Het hele gezin voelt zich gezegend en enthousiast.”

Foto’s van de moeder met de kersverse tweeling vind je hier!

Lees ook: Deze tweelingen delen níet hun geboortejaar

Foto’s: Delano Regional Medical Centre