Home Persoonlijk Speciale band: ‘We wisten al voor de test dat de ander zwanger...

Speciale band: ‘We wisten al voor de test dat de ander zwanger was’

speciale band tweeling

Marissa en Samiera droomden over elkaars zwangerschap, nog voordat de testen waren gedaan. De eeneiige zussen (28) over hun speciale band en hun ’triple wedding’.

Twee tegen één

M: ,,Eerst ben je je nog niet zo bewust van de speciale band die je hebt als tweeling. We hadden vroeger veel aan elkaar en nu nog steeds. We hoeven elkaar maar aan te kijken en dan weten we precies van elkaar wat we bedoelen.”
S: ,,We speelden altijd gezellig samen, of met een vriendinnetje. We hadden ook weleens strijd met onze oudere zus en dan was het altijd twee tegen één. Achteraf heel gemeen.”

Een maatje

M: ,,Ik vond het als kind heel leuk dat ik altijd een maatje had. Je bent nooit alleen. En je begrijpt elkaar.”
S: ,,Tot aan onze mbo-opleiding waren we onafscheidelijk. We zaten altijd bij elkaar in de klas; in de kleuterklas werden we eerst van elkaar gescheiden, maar we misten elkaar vreselijk en waren niet gelukkig.”

Kleding delen

M: ,,Tot en met groep 8 hadden we altijd hetzelfde aan. We vonden dat ook erg leuk. Later hadden we een grote kledingkast voor ons samen en deelden we alle kleding.”
S: ,,Nu hebben we altijd wat anders aan. We hebben wel veel dezelfde dingen in de kast hangen. Als we naar een verjaardag gaan, appen we elkaar even over wat we aantrekken zodat we niet met hetzelfde shirt aankomen.”

Één kerstkaart

S: ,,We werden wel vaak als een persoon gezien. Dan kregen we met kerst samen één kerstkaart.”
M: ,,Mensen noemden ons vaak niet bij onze naam, maar ‘de tweeling’.”

Grapjes

S: ,,We hebben weinig grapjes uitgehaald vroeger. We hadden wel een keer van plek gewisseld bij Engels, omdat Marissa van die lerares altijd moest lezen. Maar die keer was ik toevallig aan de beurt en omdat Marissa op mijn plek zat, moest ze alsnog.”

Oudere zus

S: ,,We zijn heel hecht met z’n drieën. Onze speciale band maakte zelfs dat we allemaal tegelijk in het huwelijksbootje zijn gestapt. Onze ‘triple wedding’.”
M: ,,Het voelt alsof we met z’n allen een bijzondere band hebben. We zien elkaar regelmatig en doen leuke dingen met elkaar en met onze kinderen.”

melaniestefan-marissamarcel-samieragerrit-424b-2Foto: Marjolein Vermeer en Bianca van der Hout

Zwanger

M: ,,We hebben over elkaars zwangerschap gedroomd.”
S: ,,Ik had al voordat ik de test had gedaan een appje van haar. En andersom ging het precies zo. Erg bijzonder.”

Kinderen

S: ,,Onze dochters schelen tien maanden. Ze zien elkaar veel en hebben ook al een speciale band met elkaar.”
M: ,,Jammer dat we zelf geen tweeling hebben? Nee hoor. Onze zus heeft een tweeling en we hebben bij haar gezien hoe druk dat is.”

Hetzelfde shirt

S: ,,We hebben ons eigen werk, gezin en leven, maar nog wel veel dezelfde vriendinnen. We werken allebei in de kinderopvang en hebben dezelfde interesses. We komen regelmatig met hetzelfde shirt thuis voor onszelf of voor onze meiden.”

Rare opmerking

S: ,,Maris had al een vriend en ik was nog vrijgezel. Toen maakte iemand de opmerking dat de vriend van Marissa de gelukkigste man was van de wereld omdat hij triootjes kon doen. Heel raar!”
M: ,,Toen Samiera zwanger was, kreeg ik vaak de vraag of ik niet ook zwanger wilde worden.”

Tip

M: ,,Denk goed na over of je je kinderen bij elkaar in de klas wil hebben. Voor sommige kinderen is het beter om uit elkaar te worden gehaald en eigen vriendjes en vriendinnetjes te krijgen, maar wij hadden elkaar echt ‘nodig’ en konden niet zonder elkaar.”
S: ,,Het is druk, maar leuk. Geniet ervan!”

Lees ook: ‘Er is altijd een soort van competitie geweest’

Origineel verscheen in oktober 2016. Laatste bewerking in februari 2023.

Foto’s: privébezit