Home Nieuws Voor deze tweeling is twee écht een magisch getal

Voor deze tweeling is twee écht een magisch getal

twee magisch getal

Twee is een magisch getal en voor deze tweeling helemaal. Rocky en Bobby zijn geboren op 22-2-22! En dan is er nog iets bijzonders!

Heel veel stellen stapten op 22-2-22 in het huwelijksbootje en dat snappen we best, want het is natuurlijk een prachtig palindroom. Dat wil zeggen dat je van voor naar achter en van achter naar voor hetzelfde leest.

Het is ook nog een ambigram, wat wil zeggen dat het op een rekenmachine precies hetzelfde blijft als je het apparaat 180 graden draait. Volg je het nog? In elk geval een superspeciale datum dus!

Niet gerealiseerd

Zo’n huwelijk kun je nog plannen, maar een geboorte niet. Tenzij het natuurlijk om een geplande keizersnede gaat. En dat was zo in het geval van Rocky en Bobby. Hun ouders Dean, een voormalig rugbyspeler, en Amelia kozen die datum voor de keizersnede. Maar volgens de Nieuw-Zeelandse website Stuff.co.nz hadden ze zich nog helemaal niet gerealiseerd hoe speciaal die datum was.

In het Engels werd de dag ook wel ‘Twosday’ genoemd, omdat het ook nog eens op een Tuesday (dinsdag) viel. En extra toepasselijk voor een dag waarop een tweeling is geboren. De tweeling scheelt ook nog eens precies 2 minuten. Twee is dus echt hun ‘magic number’!

Lees ook: Dit is de oudste tweeling van Nederland

Foto: Unsplash/Fallon Michael