Home Lijstje Hey tweelingouder, dit compliment is voor jou!

Hey tweelingouder, dit compliment is voor jou!

compliment

Het is Nationale Complimentendag, de dag waarop je een ander even extra laat weten dat je hem/haar waardeert. En jij als tweelingouder verdient zeker een compliment. Of twee. 😉

  1. De nummer 1 (want meest genoemd) is: je doet het goed/geweldig/fantastisch. Inkoppertje? Welnee! Iedere ouder, en dus ook iedere tweelingouder, twijfelt er weleens aan. En zeker als je twee kinderen tegelijk krijgt, is er heel veel anders dan anders. Misschien is er wel niemand in je omgeving die ook een tweeling heeft en moet je de ervaringsverhalen in boeken of online lezen. Is toch net ff anders. Dus daarom zeggen wij het – tweelingouders met ervaring – want het kan niet vaak genoeg worden uitgesproken.
  2. Wat zie jij er goed uit! Dit zouden veel tweelingouders graag wat vaker horen. Zeker de mama’s. 😉 Want het is supervermoeiend als je er steeds twee om de paar uur moet voeden of er – als ze wat groter zijn – regelmatig voor de een of de ander uit moet. De kans op een gebroken nacht is gewoon een tikkie groter en de kans dat je ‘wallen tot je ballen’ hebt natuurlijk ook.
  3. Een compliment voor je doorzettingsvermogen mag ook niet ontbreken in de lijst. Want, aldus een tweelingouder: ,,Het is retezwaar en we doen ’t toch maar gewoon.”
  4. Ook een mooie: wat doen jullie het samen leuk! Want het is echt teamwork, dat tweelingouderschap. En, mocht jij het alleen doen, dan extra veel respect voor jou.
  5. Dit prachtige compliment werd ontvangen door een tweelingmama die het alleen doet: ,,In jullie totale huiselijke chaos overheerst liefde en warmte. Dat is wat telt en dat doe je goed.” Dus een dikke tip om zoiets tegen een (alleenstaande) tweelingouder te zeggen.
  6. Je mag trots zijn op jezelf dat je twee kinderen tegelijkertijd grootbrengt (naast huishouden, werk, eventuele andere kinderen etc)! Ook een goede die toepasbaar is op elk moment. En vergeet niet om jezelf dat schouderklopje zo nu en dan te geven. Be proud!
  7. En deze ten slotte: wat ben jij sterk! En dan bedoelen we óók fysiek, want dat dubbele sjouwwerk is goed voor dikke spierballen.

Met grote dank aan alle tweelingouders die hun complimentjes hebben gedeeld!

Lees ook: 11 zinnen die iedere tweelingouder hoort

Origineel verscheen in maart 2021. Laatste bewerking in maart 2022.

Foto: Pexels/Eva Bronzini