Home Tips Tweelingouders opgelet: 7 tips om je relatie goed te houden

Tweelingouders opgelet: 7 tips om je relatie goed te houden

relatie tweelingouders

We gaan er niet over liegen: je relatie goed houden als je twee kleintjes hebt, kan een pittige klus zijn. Maar echt, jullie kunnen dit! Zeven relatietips voor tweelingouders.

Wees realistisch

Het is dus gewoon echt best wel keihard werken, dus bereid je daar mentaal vast op voor. Je ‘vergeet’ elkaar soms misschien. Accepteer het. Herinner jezelf eraan dat jullie basis goed is en dat jullie tijd weer komt.

Zorg voor teamwork

Samen. Samen. Samen. Het is echt het toverwoord. Je trekt het zo veel beter als je de taken goed verdeeld.

Maak tijd vrij voor elkaar

Heb je misschien niet altijd puf voor, maar doe het toch. Het is zo goed om elkaar weer even in een andere rol dan die van tweelingouder te zien.

Veroordeel elkaar niet te hard

Het gebeurt zo snel dat je in je algehele staat van vermoeidheid dingen roept die je achteraf misschien niet had moeten zeggen. Onthoud dat die ander net zo moe is en ook alleen maar zijn/haar best doet.

Vergeet niet dat je niet alleen bent

Het kan best wel een troostende gedachte zijn als je er even bij stilstaat dat alle stellen ups & downs hebben. En dat het ouderschap extra zwaar kan zijn met een tweeling.

Onthoud dat het makkelijker wordt

Als je kinderen steeds onafhankelijker worden, wordt het voor jullie ook anders. Niemand weet precies wanneer die momenten komen, omdat het per kind verschilt. Maar het scheelt bijvoorbeeld al enorm als ze doorslapen en jullie je nachten weer terug hebben.

Maak de balans niet te snel op

Ze zeggen weleens dat je dat eerste jaar je relatie niet onder een vergrootglas moet leggen en dat klopt. Je hebt allebei tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie, een ritme te krijgen en een beetje bij te komen. Pas daarna kunnen jullie eens een goed gesprek voeren over de (relatie)stand van zaken.

Lees ook:

Origineel verscheen in augustus 2019. Laatste bewerking in november 2022.

Foto: FotoStudio Duo