Home Nieuws Record: tweeling geboren uit 30 jaar oude embryo’s

Record: tweeling geboren uit 30 jaar oude embryo’s

embryo's

De embryo’s werden in 1992 ingevroren en 30 jaar later kregen Rachel en Philip dankzij die stap hun tweeling. Naar verluidt een record, namelijk dat van langst bevroren embryo’s!

Lydia en Timothy, dochter en zoon van Rachel en Philip, kwamen op 31 oktober 2022 ter wereld. Zij zijn nu de recordhouders.

De vorige recordhouder was Molly Gibson, die in 2020 werd geboren uit een embryo dat 27 jaar lang was ingevroren. Molly’s zus Emma was eerder al recordhouder, omdat zij was geboren uit een embryo dat 24 jaar in de vriezer lag, meldt CNN.

Oudste én jongste kinderen

De nu kersverse papa Philip was pas vijf jaar oud op het moment dat een anoniem gebleven stel begin jaren 90 de embryo’s liet invriezen. Pas kortgeleden besloten de man en vrouw de overgebleven embryo’s ter beschikking te stellen voor donatie en waren Philip en Rachel de gelukkigen.

“Eigenlijk zijn het onze oudste kinderen, ook al zijn ze nu de jongste twee in ons gezin”, aldus Philip. De andere kinderen van het paar zijn 8, 6, 3 en bijna 2 jaar oud. Geen van de oudere kinderen is via IVF of met behulp van een donor verwekt.

Cadeau voor wensouders

De man van het stel dat destijds in een IVF-traject zat en voor het invriezen koos, was toen begin 50. De eicel kwam van een 34-jarige donor. Bijna drie decennia lagen de embryo’s in een fertiliteitslaboratorium. Het echtpaar besloot ze cadeau te doen aan andere wensouders, om ze ook een kans te geven op een kind.

“We hadden nooit een bepaald getal in ons hoofd als het gaat om hoeveel kinderen we wilden”, aldus Philip. “We wilden er gewoon zo veel als God ons zou geven. Toen we over embryoadoptie hoorden, wilden we dat graag doen.”

Lees ook: Record: de meest premature tweeling ter wereld

Foto: Pixabay