Home Lijstje 7 voordelen van een tweeling

7 voordelen van een tweeling

voordelen tweeling

Een tweeling opvoeden is pittig. Druk, veel, duur… je kent het wel. Maar er zitten zeker voordelen aan voor jou als ouder. We zetten er maar liefst 7 voor je op een rij.

  1. Wat jij hebt, is bijzonder

Twee baby’s in een kinderwagen trekken nu eenmaal de aandacht, want ze hebben een hoog schattigheidsgehalte, dus wees voorbereid op heel wat tussenstops als je op stap bent. Mensen willen ze bewonderen, jou complimenteren – want dit moet wel zwaar zijn voor jou als moeder – of hun verhaal kwijt over de tweeling die ze zijn, hebben of kennen. Met een drie- of een vierling is het helemaal raak. Oké, misschien word je er weleens horendol van (en anders zeker eventuele andere jonge gezinsleden wel – ‘mamaaaaa, kunnen we nu eindelijk doorlopen?’), maar probeer ook te genieten van je sterrenstatus.

  1. Meer verlof!

Heel veel meerlingmoeders voor jou hebben het met de standaard regeling moeten doen, maar dat is in 2018 veranderd. Je hebt als moeder van een meerling recht op in totaal twintig weken verlof. Lees op de website van de NVOM meer over de regeling.

  1. 1x zwanger, 2 kinderen

Lang niet iedereen is het hiermee eens, maar jij vast wel als je zwanger zijn niet zo’n feest vindt of vond. Of misschien gewoon zeker weet dat je er ‘maar’ twee wil, niet meer. Na één zwangerschap bestaat jouw gezin in elk geval al uit twee kinderen.

  1. Hulp en support van alle kanten

Een dreinende peuter in de supermarkt of een hevig brullend kind in de buggy? Niemand die jou durft aan te kijken met een blik van: doe er eens iets aan. De meeste mensen snappen meteen als ze je zien dat je het al pittig genoeg hebt. R E S P E C T!

  1. Ze doen alles tegelijk

Dit is in het begin vooral een grote uitdaging voor jou als ouder. Ze willen tegelijk drinken, bij je zitten, spelen met hetzelfde speelgoed, maar als ze wat ouder zijn, is dat juist fijn. Ze gaan (oké, met een beetje geluk dan, want het is helaas niet altijd zo) op dezelfde tijden naar bed, ze worden ongeveer tegelijk zindelijk en hebben altijd een leeftijdgenootje om mee te spelen (en ruzie mee te maken, maar dat is dan weer geen voordeel dus daar hebben we het hier niet over ;-)).

  1. Jij leeft langer (sorry vaders, deze geldt alleen voor de moeders)

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwen die op natuurlijke wijze zwanger zijn geraakt van een tweeling een hogere kans hebben om oud te worden. Ook zouden ze minder gezondheidsklachten hebben. Het baren van een tweeling is niet de oorzaak; het idee is dat gezonde vrouwen vaker in verwachting raken van een tweeling.

  1. Alles dubbel

Oké, soms is dat dus een nadeel (nog meer poepluiers, driftbuien en mamageroep), maar ook heel vaak zo’n enorm pluspunt. Twee keer eerste keren – lachjes en al die andere mooie mijlpalen – en dubbel zo veel knuffels en kusjes. Geniet ervan!

Origineel verschenen in juni 2016. Laatste bewerking in maart 2023.

Lees ook:
Twee-eiig? Zes voordelen!
6 voordelen van een eeneiige tweeling

Foto: TwinZine