Home Nieuws Vrouw met hartvormige baarmoeder krijgt tweeling

Vrouw met hartvormige baarmoeder krijgt tweeling

hartvormige baarmoeder

Ze kreeg te horen dat kinderen krijgen lastig zou worden, maar raakte zwanger van een tweeling. De vrouw met hartvormige baarmoeder heeft artsen met de bijzondere zwangerschap versteld doen staan.

De vrouw uit Moskou, van wie de naam niet bekend is gemaakt, is geboren met een hartvormige baarmoeder. Dit komt bij een op de duizend vrouwen voor, schrijft Daily Mail. Jarenlang kreeg ze te horen dat het voor haar heel lastig zou worden om een kind te krijgen.

Toch raakte ze tegen ieders verwachtingen in zwanger en ook nog eens van een tweeling! In de medische literatuur is slechts twaalf keer de geboorte van een tweeling uit een moeder met deze zeldzame aandoening beschreven.

Grotere kans op miskraam

De kinderen zijn via een keizersnede geboren. Zowel het jongetje als het meisje waren helemaal gezond. Experts zeggen dat de vorm van de baarmoeder niet zozeer problemen geeft bij de verwekking van een kind, maar wel een hogere kans geeft op een miskraam.

De meeste vrouwen met een hartvormige baarmoeder bevallen uiteindelijk via een keizersnede. Foto’s van de baarmoeder zijn hier online te bekijken.

Lees ook: Bijzondere tweeling: vrouw zwanger in twee baarmoeders

Origineel verscheen in augustus 2018. Laatste bewerking in maart 2023.

Foto: Pexels/Dominika Roseclay