Home Nieuws Deze vrouw werd op haar vijftigste moeder van een tweeling

Deze vrouw werd op haar vijftigste moeder van een tweeling

tweelingmoeder vijftigste

Manda onderging elf jaar lang vruchtbaarheidsbehandelingen. Al die tijd verloor ze nooit de hoop dat ze toch moeder zou worden. En uiteindelijk lukte het en kreeg ze op haar vijftigste een tweeling.

De Australische Manda gaf vanaf haar 39e een vermogen uit aan haar pogingen om zwanger te worden, schrijft The Sun. Meerdere ronden ivf maakten haar zo’n 33.000 euro armer, maar ze werd beloond met twee baby’s.

Miskramen

Het ging niet zonder slag of stoot. Twee keer eerder raakte ze zwanger, maar verloor ze haar baby na een zwangerschap van acht weken. Daarna kreeg ze nog een keer een miskraam.

,,Ik wilde ergens wel opgeven, maar aan de andere kant wilde ik zo graag kinderen krijgen. Ik heb wel gedacht aan adoptie, maar de wachtlijst was zeven jaar. En single vrouwen zoals ik belanden onderaan de wachtlijst.”

Geen partner

Manda had geen partner toen ze op haar 39e het medische traject in ging, en die kwam er ook niet in de jaren erna. Ze reisde uiteindelijk af naar Kaapstad, waar ze met behulp van een eiceldonor en een spermadonor zwanger raakte van haar tweeling.

Hoe dolgelukkig ze ook was; Manda had een heftige zwangerschap. ,,Ik was heel misselijk de eerste vijf maanden en spuugde aan een stuk door.”

Wijzer dan vroeger

Gelukkig ging alles goed. ,,Mijn meiden zijn gezond geboren.” Drie jaar later vertelde ze aan The Sun: ,,Ik voel me op mijn 54e wijzer dan vroeger en ik ben niet zo met technologie bezig als veel jongere ouders tegenwoordig. Dus ik speel in het park met mijn kinderen en doe leuke dingen met ze, in plaats van dat ik op mijn telefoon zit te scrollen.”

Je vindt hier foto’s van Manda en haar dochters.

Lees ook:
Hoe groot is jouw kans op een tweeling?
Record! 70-jarige vrouw uit Uganda bevalt van tweeling

Foto: Unsplash/Neal E. Johnson