Home Nieuws Zo speciaal: tweeling geboren in verschillende jaren

Zo speciaal: tweeling geboren in verschillende jaren

tweeling verschillende geboortejaren

Een tweeling die is geboren in verschillende jaren? Het kan als je tijdens de jaarwisseling bevalt. Een jongetje arriveerde nog net in 2021, zijn tweelingzus in 2022. Ze hebben dus ook nog eens een andere geboortedag en -maand.

Iedere tweelingouder die is uitgerekend rond de jaarwisseling denkt weleens: wat als de ene baby nu komt en de ander volgend jaar? Maar het gebeurt natuurlijk niet heel vaak dat een tweeling verschillende geboortejaren heeft, dus de tweelingbevalling van de jaarwisseling 2021 op 2022 was een heel speciale.

Het jongetje, Alfredo, kwam vrijdagavond 31 december 2021 op de wereld, even voor de jaarwisseling. Dat schrijft People. Slechts een kwartiertje later volgde zijn tweelingzus Aylin. Maar de klok had intussen geslagen en het was 2022, nieuwjaarsdag.

Memorabele bevalling

Voor de Amerikaanse ouders Fatima en Robert voelt het nog heel gek. ,,Ik was verrast en blij dat mijn dochter na middernacht kwam”, vertelt Fatima.

De arts van het paar, Dr. Ana Abril Arias van de Natividad Medical Group, noemt het ‘een van de meest memorabele bevallingen’ die zij in haar carrière heeft meegemaakt. ,,Het was echt geweldig om te helpen deze kleintjes veilig op de wereld te laten komen in 2021 en in 2022. Wat een fantastische manier om het nieuwe jaar te beginnen!”

Niet de eerste

Alfredo en Aylin zijn zeker niet de eerste tweeling die is geboren in verschillende jaren en die dus ook nog eens verschillende geboortemaanden en -dagen hebben. Het is zeker zeldzaam, maar komt wel vaker voor. Check dit verhaal en deze maar!

Foto: Unsplash/Lingchor