Home Nieuws Aan de pil en toch twee keer een tweeling

Aan de pil en toch twee keer een tweeling

twee keer tweeling

Emma gebruikte anticonceptie zodat ze niet zwanger zou worden, maar haar lichaam besliste anders. En zo kreeg Emma compleet onverwacht maar liefst twee keer een tweeling!

Emma was pas negentien jaar toen ze dwars door de pil heen zwanger raakte van haar tweelingzoons. Dat was al een kleine shock, zeker omdat het er meteen twee waren. Het zou haar niet nog eens overkomen, dacht ze. En omdat de pil voor haar niet genoeg bescherming bood, besloot ze over te stappen naar een andere vorm van anticonceptie.

Ontzettend vruchtbaar

Emma ging voor een hormoonimplantaat, wat nog veiliger zou moeten zijn dan de pil. Toch raakte ze opnieuw zwanger toen de jongens, Connor en Kyle, vijf jaar waren. Omdat ze wat bloedverlies had, was ze bang dat het niet goed zat. Maar bij de echo kregen zij en haar man John het nieuws dat ze opnieuw een tweeling kregen. Dit keer werden er twee dochters geboren, Jessica en Ruby.

,,Volgens de artsen ben ik ontzettend vruchtbaar”, vertelt Emma in Britse media. Om te voorkomen dat ze na twee keer een tweeling nog een keer zo’n dubbele verrassing krijgen, hebben Emma en haar man John zich allebei laten steriliseren. Een dubbele sterilisatie dus, voor de zekerheid.

Complete verrasssing

Over haar wondertjes zegt Emma in Daily Mail: ,,Ik voel me ontzettend gezegend met mijn twee tweelingen. Ook al kwamen ze beide keren als een complete verrassing”.

Check hier foto’s van het gezin Power!

Lees ook:
Kun je twee keer een tweeling krijgen?
Moeder compleet verrast door tweelingbevalling

Origineel gepubliceerd in februari 2017. Laatste bewerking in april 2024.

Foto: Unsplash/Vitor Monthay