Home Nieuws Tweeling Hans en Dora viert bijzondere mijlpaal

Tweeling Hans en Dora viert bijzondere mijlpaal

mijlpaal tweeling 90

Hoe bijzonder is het als je de buik deelt en dan uiteindelijk ook samen je 90e verjaardag mag vieren? Tweeling Hans en Dora kunnen deze mijlpaal helaas niet samen vieren.

Een tijd terug deed ik een oproepje (lees je dus hier) omdat ik op zoek was naar de oudste tweeling van Nederland. Het leek me zo leuk om die twee op te sporen en er een artikel over te schrijven. Er kwamen destijds wel wat reacties, maar niet heel veel. Grappig genoeg krijg ik de afgelopen maanden zo nu en dan wel een mailtje van iemand die een oude tweeling kent en net zo benieuwd is als ik: is dat de alleroudste tweeling van Nederland?

Nog een mijlpaal

Zo mailde ook Karen over haar oom Hans en tante Dora. Ze zijn op zondag 18 april 2021 90 jaar geworden. Wat een mijlpaal! En hoe leuk om dat samen te vieren. Hoewel, dat samen vieren, lukte dus even niet. Want corona stak een stokje voor een groot familiefeest.
Extra jammer, omdat er nog een mooie mijlpaal te vieren is. Hans en Dora zijn de oudsten van een gezin van zes kinderen en aangezien hun jongere broers en zussen nu 87, 73, 83 en 77 jaar oud zijn. Dat maakt ze samen vijfhonderd jaar! Tot 28 juni van dit jaar, want dan wordt er weer een verjaardag gevierd.

Oudste tweeling?

De tweeling is geboren in Brielle. Dora woont hier nog steeds, maar haar tweelingbroer Hans intussen niet meer. Ze brengen wanneer het kan graag een bezoekje aan elkaar, laat nicht Karen weten. Ook houden ze in plaats van losse verjaardagen elk jaar een ‘broers-en-zussendag’, met aanhang erbij.
En dan nog even terugkomend op de vraag of zij nou de oudste tweeling van Nederland zijn: niet de oudste, want ik heb ook mail gekregen over een nog oudere tweeling. Maar ze zijn zeker één van de oudste tweelingen van ons land. En dat is al heel speciaal.

Zoektocht

Ik vind het superleuk om de zoektocht verder te zetten. Dus mocht je nog een tweeling kennen die op hoge leeftijd is, deel het vooral via redactie@twinzine.nl.

Zelf vierden wij ook een mijlpaal op tweelinggebied in de familie: mijn moeder en haar tweelingzus werden eerder dit jaar zeventig, in dezelfde maand als mijn tweelingdochters hun zevende verjaardag vierden. Als mijn opa en zijn tweelingbroer ook nog hadden geleefd, hadden zij die maand hun 106e verjaardag gevierd. ♡♡

Lees ook: Tweelingzussen vieren 100e verjaardag met prachtige fotoshoot

Foto: familie Stolk