Home Tips 9x bespaartips voor tweelingouders

9x bespaartips voor tweelingouders

bespaartips tweeling

Duur zo’n tweeling? Nou best wel! Je hebt veel spullen dubbel nodig en ook nog eens tegelijkertijd, dus reken maar uit. Daarom 9 bespaartips om je een beetje op weg te helpen!

  1. Alles nieuw kopen, is echt niet nodig. Koop een tweelingwieg op Marktplaats of in de tweelingverkoophoek op Facebook en verkoop ‘m vervolgens weer door. Dat kun je met een heleboel spullen die je tijdelijk gebruikt en kleding doen. Check bijvoorbeeld Vinted, waar je ook heel veel tweelingouders vindt die de kleding van hun tweeling daar verkopen.
  2. Alles dubbel kopen, is ook niet nodig. Natuurlijk heb je twee bedjes en twee kinderstoelen nodig, maar één badje is genoeg en hetzelfde speelgoed is vaak ook echt niet nodig (soms wel, hangt ook een beetje van kind/leeftijd af).
  3. Kies als het even kan voor borstvoeding. Want ja, dat is gewoon helemaal gratis. En – dat moet er toch altijd even bij – voel je nooit verplicht; doe het alleen als het ook goed voelt voor jou.
  4. Regel met andere (tweeling)ouders dat jullie kleding en speelgoed uitwisselen. Vergeet niet dat ze zeker die eerste tijd overal nog relatief snel uitgroeien en ook weer uitgekeken raken op speelgoed.
  5. Heb je meer kinderen? Kies voor een gastouder aan huis in plaats van het kinderdagverblijf. Het kan bij drie of meer kinderen lonen om iemand in huis te nemen. Je betaalt dan ook echt alleen de uren die je afneemt, waar je bij het kinderdagverblijf vaak betaalt voor een halve of een hele dag.
  6. Maak zelf potjes eten. Even een momentje in de week kiezen om een aantal maaltijden in elkaar te draaien en je hebt er echt profijt van. Iets over van jouw maaltijd? Hup, invriezen! Dit kan altijd van pas komen.
  7. Tweelingvoordeel! Bij een aantal winkels krijg je op elk hetzelfde tweede item dat je koopt korting. Check dat dus vooral even voordat je gaat shoppen.
  8. Aanbieding? Sla in! Als het gaat om luiers dan bijvoorbeeld, of billendoekjes. Je wordt een ster in het in de gaten houden van goeie acties, zoals 2 halen – 1 betalen (scoor zelf elk jaar pyjama’s bij een bekend Nederlands warenhuis in die actie). 
  9. In navolging van nummer 8: koop kleding in de sale. Echt waar, de uitverkoop is het wachten waard. Het scheelt je al snel een aantal euro’s per kledingstuk, zo niet meer. Als je het even in de gaten houdt, weet je precies wanneer de perfecte momenten zijn om wat nieuws in te slaan. 

Lees ook: Je tweeling wel of niet dezelfde kleding aantrekken? 8 tips!

Origineel verscheen in juli 2017. Laatste bewerking in november 2022.

Foto: Wiebrig Krakau Fotografie