Home Nieuws Deze eeneiige tweeling is totaal niet identiek

Deze eeneiige tweeling is totaal niet identiek

tweeling niet identiek

Eeneiig, maar heel anders. Wist jij dat dat kon? Sierra en Sienna zijn in veel opzichten niet identiek en toch zijn ze officieel wel eeneiig. Een heel unieke tweeling.

‘Ah een tweeling! En hoe oud ben jij?’ Sienna hoort het heel vaak. Maar ze zijn dus even oud, allebei twintigers. Alleen heeft Sienna primordiale dwerggroei en Sierra niet. Ze schelen ruim 30 centimeter in lengte en Sienna weegt 22 kilo, terwijl Sierra 44 kilo weegt.

Een kasplantje

Volgens ABC News zijn ze voor zo ver bekend de enige vrouwelijke identieke tweeling ter wereld waarbij er eentje aan de aandoening dwerggroei lijdt. Sienna, bij wie ook het Dandy-Walker syndroom is geconstateerd, had bij de geboorte een overlevingskans van 10 procent, aldus de artsen. Als ze al zou overleven, zou ze een kasplantje worden. Maar ze redde het en werd geen kasplantje.

Sierra droomt van een carrière singer-songwriter, iets wat Sienna ook wel had willen worden, maar door problemen met haar gehoor en stem gaat dat niet. Wel is ze een fanatiek zeemeerminfan en schrijft ze een boek over haar leven.

Extreem beschermend

De zussen zeggen net zo close te zijn als iedere andere eeneiige tweeling en steunen elkaar in alles. Sierra zegt ‘extreem beschermend’ te zijn naar haar tweelingzus en daardoor zou Sienna echt ‘een wijsneus’ zijn geworden. ,,Want ze weet dat ik het oplos als er een probleem ontstaat.”

Check hier een filmpje van de bijzondere eeneiige tweeling:

Zie ook: Eeneiig/twee-eiig: een duidelijke uitleg

Video: YouTube/Barcroft TV