Home Nieuws Deze eeneiige tweeling is totaal niet identiek

Deze eeneiige tweeling is totaal niet identiek

tweeling niet identiek

Eeneiig, maar heel anders. Wist jij dat dat kon? Sierra en Sienna zijn in veel opzichten niet identiek, maar officieel wel een eeneiige tweeling. Een heel unieke tweeling dus.

‘En hoe oud ben jij?’ Sienna hoort het heel vaak. Maar zij en haar zus Sierra zijn dus even oud, allebei twintigers. Ze zijn een eeneiige tweeling, alleen niet identiek om te zien.

Bij Sienna is primordiale dwerggroei gediagnosticeerd en bij Sierra niet. Ze schelen ruim 30 centimeter in lengte. Sienna weegt 22 kilo, terwijl Sierra 44 kilo weegt.

Een kasplantje

Volgens ABC News zijn ze voor zo ver bekend de enige vrouwelijke identieke tweeling ter wereld waarbij er eentje aan de aandoening dwerggroei lijdt. Het was al vroeg bekend dat Sienna het Dandy-Walker syndroom had, maar pas toen ze zes jaar oud was, werd de dwerggroei officieel geconstateerd.

Sienna had bij de geboorte een overlevingskans van 10 procent, aldus de artsen. Als ze al zou overleven, zou ze een kasplantje worden. Maar ze redde het en werd geen kasplantje.

Extreem beschermend

Sierra droomt van een carrière singer-songwriter, iets wat Sienna ook wel had willen worden. Door problemen met haar gehoor en stem gaat dat niet. Wel is ze een fanatiek zeemeerminfan en ze schrijft een boek over haar leven.

De zussen zeggen net zo close te zijn als iedere andere eeneiige tweeling en steunen elkaar in alles. Sierra zegt ‘extreem beschermend’ te zijn naar haar tweelingzus en daardoor zou Sienna echt ‘een wijsneus’ zijn geworden. ,,Want ze weet dat ik het oplos als er een probleem ontstaat.”

Check hier een filmpje van de bijzondere eeneiige tweeling:

Zie ook: Eeneiig/twee-eiig: een duidelijke uitleg

Video: YouTube/Barcroft TV