Home Nieuws Man uit de cel nadat tweelingbroer misdaad bekent

Man uit de cel nadat tweelingbroer misdaad bekent

tweelingbroer misdaad

Kevin Dugar zat jaren in de cel voor een moord die hij niet had gepleegd. Niemand geloofde in zijn onschuld. Uiteindelijk bekende zijn tweelingbroer de misdaad!

Karl, de tweelingbroer die al die tijd op vrije voeten was, kwam trouw op bezoek bij Kevin. Hij durfde niet te zeggen dat hij de echte dader was, omdat hij bang was zijn tweelingbroer kwijt te raken.

Zijn eeneiige broer Kevin zat bijna twintig jaar in de cel. Hij was veroordeeld omdat hij sprekend leek op de moordenaar en geen goed alibi had. Hij is begin 2022 vrijgelaten, nadat bleek dat de bekentenis van zijn broer – die hij deed in een brief – het echte verhaal was.

Bekentenis per brief

Kevin had het ooit wel gevraagd aan zijn tweelingbroer. Had zijn tweelingbroer iets te maken met de misdaad? Maar Karl zei niets tot die ene brief. De moord was in 2003, de bekentenis per brief kwam in 2016.

De rechter geloofde de bekentenis van Karl niet meteen. Twee jaar na de brief werd daarom bepaald dat Kevin geen nieuwe rechtszaak kreeg. Broer Karl zat intussen al wel vast, maar dan voor een overval waarbij een kind in het hoofd werd geschoten.

Onder voorwaarden uit cel

Uiteindelijk werd er toch opnieuw naar de zaak van Kevin gekeken. Hij is vervolgens begin 2022 onder voorwaarden uit de cel gelaten, aldus New York Post.

De moeder van de tweeling is er in elk geval van overtuigd dat Karl en Kevin allebei de waarheid spreken. Dat zei ze kort nadat het nieuws over de brief van Karl in de media verscheen al tegen Chicago Tribune. ,,Hij zou daar nooit over liegen.”

Lees ook: Tweeling doet een DNA-test (en vindt de uitslag verrassend)

Foto: Unsplash/José Léon (niet de broers uit dit verhaal)