Home Nieuws Zes weken na de bevalling weer zwanger… van een tweeling

Zes weken na de bevalling weer zwanger… van een tweeling

zes weken tweeling

Net bevallen, op je roze wolk en… weer zwanger! Het overkwam Eliza zes weken na de geboorte van haar dochter. En ze bleek ook nog eens zwanger van een tweeling! Eliza deelt haar beste tips voor tweelingouders. 

Eliza (27) was dolblij dat ze haar figuur terug had na de zwangerschap van haar eerste kind, dochter Charlie. Maar lang duurde dat gevoel niet. Zes weken na de geboorte van haar baby raakte ze opnieuw zwanger. En meteen van een duo, eeneiige jongens. Dat was wel even schrikken.

Wie wil dat niet?!

De Australische was slechts drie maanden samen met Ben toen ze zwanger werd van Charlie. De twee wilden graag een gezin en waren dolblij toen hun kleine dame in januari 2016 werd geboren. Omdat ze haar dochter borstvoeding gaf, dacht ze dat ze niet zwanger kon raken. Maar dat had ze dus mis…

Toen ze op de echo zag dat ze twee kinderen erbij zou krijgen, schrok ze. Maar ze was tegelijkertijd enthousiast. ,,Een eeneiige tweeling, wie wil dat niet?!”

Drieling

Gelukkig had ze een probleemloze zwangerschap en werden in december 2016 Jack en Wolfe geboren. ,,Het voelt een beetje alsof ik een drieling heb”, zegt ze nu.

TwinZine moest haar natuurlijk om advies vragen nu ze in zo’n korte tijd veel ervaring heeft opgedaan met kleintjes. Ze deelt met liefde haar allerbelangrijkste tips voor andere moeders van twee- of meerlingen:

  • Laat het los! De was stapelt zich op, de koelkast is leeg en je huis is een chaos en het is lastig om je er niet druk om te maken, maar probeer het. Het maakt je leven een stuk makkelijker.
  • Zet de radio aan als de kinderen wakker zijn. Het klinkt misschien stom, maar het houd je geest gezond. Pratende volwassenen op de achtergrond of muziek waarop je kunt bewegen, voorkomt dat je huilbuien krijgt of alleen nog maar in babytaal praat. Als de kinderen huilen, is het ook wel lekker om een ander geluid te horen. Bovendien houden zij van geluid.
  • Slaap als de kinderen slapen. Iedereen weet dat wel, maar doe je het ook? Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is echt een must om het vol te kunnen houden.
  • Communicatie is de sleutel. Als je niet met je partner communiceert, gaat het mis.

Compleet?

Hoewel ze op het moment van schrijven pas twee jaar samen waren, lukte het Eliza en Ben hun relatie goed te houden. ,,Ik heb er geluk mee dat hij zijn taken als vader serieus neemt. Hij helpt met voeden, verschonen, in bad doen, in slaap wiegen en gaat op pad met de oudste, zodat ik even wat tijd voor mezelf heb. Nou ja, voor mezelf en de andere twee dan, haha.”

Voor iedereen die denkt dat het gezin van Eliza wel compleet is met drie kinderen uit 2016: ze zou er best nog eentje bij willen. ,,Ben wil niet, maar ik ben heel vasthoudend, dus…” Op het Instagramaccount van Eliza zie je hoe het nu met het gezin gaat.

Lees ook: 6 tips om je pasgeboren tweeling in het(zelfde) ritme te houden

Origineel verscheen in februari 2017. Laatste bewerking in maart 2023.

Foto’s: Eliza Curby