Home Nieuws Helft beroemde Siamese tweeling is getrouwd

Helft beroemde Siamese tweeling is getrouwd

Siamese tweeling

Abby Hensel, die samen met haar zus Brittany een Siamese tweeling vormt, is getrouwd. Ze stapte al in 2021 in het huwelijksbootje met een veteraan uit het Amerikaanse leger, blijkt nu.

Abigail (Abby) en Brittany werden wereldberoemd door hun deelname aan The Oprah Winfrey Show in 1996. Later kregen de Amerikaanse zussen hun eigen realityserie: Abby and Brittany. Aan het einde van het eerste seizoen waren ze beiden net klaar met hun studie en klaar om het onderwijs in te gaan.

De tweelingzussen (34) geven intussen allebei les op een basisschool. En Abby blijkt dus alweer een aantal jaar getrouwd te zijn met Josh Bowling, een verpleger die diende in het Amerikaanse leger. Dat schrijft Today.

Niet kiezen

Een Siamese tweeling bestaat uit twee kinderen die bij de geboorte fysiek verbonden zijn. Ze zitten deels aan elkaar vast.

Abby en Brittany zijn in 1990 geboren. De Siamese tweeling heeft twee hoofden en twee wervelkolommen die vastzitten aan één bekken. Ook hebben ze twee magen en vier longen. De zussen hadden bij hun geboorte nog een derde arm tussen hun hoofden. Omdat de arm onbruikbaar was, is deze verwijderd.

Abby controleert de rechterarm en het rechterbeen, Brittany de linkerkant. De ouders van het tweetal wilden ze niet laten scheiden na hun geboorte. De artsen gaven destijds aan dat de kans klein was dat de zussen de operatie allebei zouden overleven. “Hoe kun je nu kiezen tussen die twee”, zei hun vader in 2001 tijdens een interview met het tijdschrift Time.

Lees ook: Oudste Siamese tweeling ter wereld overleden

Foto: screenshot realityserie Abby and Brittany – TLC/Instagram