Home Lijstje Dít is best wel irritant aan een tweeling

Dít is best wel irritant aan een tweeling

irritant tweeling

Het is natuurlijk heel vaak superschattig, zo’n tweeling. Maar wees eerlijk, er zitten ook best iets minder fantastische kanten aan. Daarom tien dingen die irritant zijn aan een tweeling. Wij mogen dat (met een knipoog) zeggen toch?

  1. Dat ze altijd tegelijk moeten poepen en jij maar één wc hebt. Of dat ze allebei moeten als je net de deur uit moet (of nog erger: net weg bent…).
  2. Dat de een de ander wakker maakt (en nooit op een moment dat dat nodig is). Dus je moet altijd sprintjes trekken als je een geluidje hoort.
  3. Dat ze je samen proberen te foppen en jij er toch een keer intrapt, terwijl je altijd roept dat jij wel de laatste bent die dat overkomt.
  4. Dat je twee verschillende kledingsetjes hebt gekocht en ze allebei het ene setje aan willen. Hoezo willen ze nu ineens hetzelfde aan?
  5. Dat je twee precies dezelfde setjes hebt gekocht en ze juist allebei iets anders aan willen. Hoezo willen ze nu ineens níet meer hetzelfde aan?
  6. Dat de ene begint te huilen/een driftbui krijgt en de ander uit solidariteit ook begint te brullen/gillen (komt goed trouwens, tips vind je hier!).
  7. Dat ze dubbel zo veel rommel maken. Ja oké, ze zijn ook met z’n tweetjes, maar dan kunnen ze toch ook een heel goed opruimduo worden?
  8. Dat de ene niet wil eten en de ander het dan ook ineens niet meer lust. Was het vorige week niet precies andersom toen ze dit gerecht op hun bord hadden liggen?
  9. Dat ze áltijd iemand hebben om ruzie mee te maken en daar dus ook gretig gebruik van maken.
  10. Dat ze puntje bij paaltje altijd met z’n tweeën tegen jou zijn, want ze zijn wel forever twee handen op één buik natuurlijk. Heel irritant zo’n tweeling!

Lees ook:
7 voordelen van een tweeling (ja hoor, die zijn er ook nog! ;-))
8 grote misverstanden over tweelingen

Origineel verschenen in juli 2017. Laatste bewerking in maart 2024.

Foto: Wiebrig Krakau Fotografie