Home Nieuws Oudste Siamese tweeling ter wereld overleden

Oudste Siamese tweeling ter wereld overleden

oudste siamese tweeling

De oudste Siamese tweeling ter wereld is overleden. Ronnie en Donnie Galyon waren met hun buik aan elkaar verbonden en konden niet worden gescheiden.

Jim, de broer van Ronnie en Donnie, heeft aan WHIO.com laten weten dat zijn broers een paar dagen voor hun dood op 4 juli 2020 naar een hospice waren gebracht. De Amerikaanse tweeling woonde daarvoor bij Jim en zijn vrouw in huis. Dat was al tien jaar zo, omdat het beter was als de tweeling niet alleen zou wonen.

Destijds moest de woning van Jim en zijn echtgenote worden aangepast. Meer dan tweehonderd vrijwilligers hielpen bij het verbouwen van het huis.

Recordhouders

De mannen zijn 68 jaar geworden. Daarmee zijn ze ouder geworden dan de beroemdste Siamese tweeling ter wereld: Chang en Eng Bunker. De term ‘Siamese’ komt van deze broers, omdat ze werden geboren in Thailand, wat toen nog Siam heette. Chang en Eng werden 62 jaar oud.

De vorige recordhouders zouden echter de Italiaanse Giacomo en Giovanni Battista Tocci zijn. Al is niet bekend wanneer zij precies zijn overleden en hoe oud ze toen dus waren.

Ronnie en Donnie kregen in 2014 officieel de titel van oudst levende Siamese tweeling ter wereld.

Filmpje

Hieronder een filmpje over Ronnie en Donnie.

Origineel verscheen in juli 2020. Laatste bewerking in februari 2023.

Lees ook:
Oudste vrouwelijke Siamese tweelingngoverleden
Wat is een Siamese tweeling?
Dit is de oudste tweeling van Nederland

Foto: YouTube/A True Story