Home Lijstje Je tweeling tegelijk ziek? 6 voor- en nadelen

Je tweeling tegelijk ziek? 6 voor- en nadelen

tweeling tegelijk ziek
Foto: TwinZine

Heel vaak wisselen ze elkaar af. De ene begint en later volgt de ander. Maar soms is je tweeling tegelijk ziek. Dat heeft zo z’n voordelen en z’n nadelen. TwinZine zet ze op een rij.

De voordelen

  1. Je moet hoe dan ook vrij nemen/schuiven in je programma, dus het maakt dan niet meer zo veel uit of je dat voor één of twee kinderen moet doen.
  2. Ze kunnen samen spelen. Ziek zijn betekent zeker bij kinderen lang niet altijd dat ze niets meer kunnen. En die afleiding van een broertje/zusje dat in hetzelfde schuitje zit, kan best lekker zijn.
  3. Ze zitten in hetzelfde ritme. Ze gaan niet naar peuterspeelzaal/kinderdagverblijf/oppas/school, ze hoeven niet naar buiten en mogen extra lang tv kijken. Prima als ze daar dan allebei tevreden mee zijn. Het is tenslotte veel irritanter als de ene wel alles mag/kan en de ander niet.

De nadelen

  1. Het is nog lastiger om je aandacht te verdelen. Kinderen die ziek zijn, willen vaak maar één ding en dat is aandacht van jou. En dat moet jij dus verdelen over twee kinderen als je tweeling tegelijk ziek is.
  2. ‘Had Peppi nou 39.5 graden koorts of was het Kokki?’ ‘En hebben ze nu wel of niet allebei al een zetpil gekregen?’ Het is normaal al iets minder overzichtelijk, zo’n tweeling, maar als die twee tegelijk ziek zijn helemaal. Noteren die handel, zeker als ze zelf nog niet kunnen praten en ze medicatie nodig hebben.
  3. Eén ziek kind is al niet leuk en twee is dus dubbel niet leuk. En al helemaal niet als ze echt pijn hebben of je ze misschien medicatie moet toedienen. Of als ze elkaar in de weg zitten, omdat ze zich nu eenmaal niet goed voelen… Het vreet energie van jou als ouder, niet alleen fysiek maar ook geestelijk. Daarom duimen we elk jaar maar weer hard dat het meevalt met de virussen!

Lees ook: 9 tips bij een zieke tweeling